Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A Fradi máris elvette a BJA pályaelőnyét

Gergely Imre 2023. március 04., 23:22

Lehokizta a Fradi az alapszakaszgyőztes BJAHC együttesét a jégkorong Erste Liga elődöntő első meccsének első felében. Ezzel eldöntötte a meccset, és egyben előnybe került a párharcban.

A Fradi máris elvette a BJA pályaelőnyét
A mérkőzés első felében nem lehetett ráismerni a BJAHC-ra Fotó: Várhegyi Erna/BJAHC

Az első tíz percben nem nagyon volt említésre méltó esemény, egyik csapat sem hagyta élni a másikat. Aztán Nagy passzával Turbucz talált be Farkas ketrecébe, és innen rögtön más lett a hoki.

A Ferencváros elkapta a fonalat, a BJA összezavarodott, és nem találta önmagát.

A második Fradi gól emberelőnyben született, ami azért érdekes, mert a zöld-fehérek a negyeddöntőben az összes ilyen lehetőségüket kihagyták. Most viszont Kulmala máris értékesítette a legelsőt.

A második harmad legelején egy sakk-matt akcióból Marva belőtte a harmadikat, majd Fradi kivédekezett egy másfél percig tartó kettős emberhátrányt is. Még a játékrész közepe előtt 0–4 lett, Hrabal lövésére nem volt ellenszere Farkasnak.

Nem lehetett ráismerni a BJA-ra, arra a csapatra, amely alapszakaszgyőztes volt. Tétova játékot mutattak, sem a támadásuk, sem a védekezésük nem volt olyan, amit ezen a szinten el lehetne várni. A Fradi Tóth Adrián találatával megszerzte 5. gólját is. Kangyal Balázs edző lecserélte Farkast, de kár lenne a fiatal kapus nyakába varrni az addig történteket, a BJA csapatként mondott csődöt.

A szépítésre a 39. percben került sor Culigin góljával. 1–5 lett ekkor, de pár másodperccel előtte 0–6 is lehetett volna, azonban Nagy Gergő kihagyott egy büntetőlövést.

A záró játékrészben Nagy Krisztián hozta közelebb a BJA-t, de ennél többre már nem futotta tőlük. A Fradi megérdemelten húzta be az elődöntő első meccsét és élvezte ellenfelétől a pályaelőnyt. A két fél vasárnap folytatja a párharcot.

Vasárnap elkezdődik az erdélyi csata is, a Gyergyói Hoki Klub és a Corona között.

Jégkorong Erste Liga elődöntő, első mérkőzés
Budapest Jégkorong Akadémia–FTC-Telekom 2–5 (0–2, 1–3, 1–0)
Gólszerzők: Ilija Culigin (39.), Nagy Krisztián (43.) illetve Turbucz Martin (12.), Rasmus Kulmala (17.), Julius Marva (22.), Jozef Hrabal (29.), Tóth Adrián (31.).
Kapura lövések: 6–6
Kiállítás percek: 32–25
A négy nyert meccsig tartó párharcban az FTC 1:0-ra vezet.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.