Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Elnapolták a hétvégi Galac–Sportklub hokimeccseket

Dobos László 2023. szeptember 15., 11:28

Nem rendezik meg a hétvégére tervezett Galaci CSM–Csíkszeredai Sportklub mérkőzéseket a román felnőtt jégkorong-bajnokságban. A halasztást az Al-Duna parti város csapata kérte. A Gyergyó a Sapientiát fogadja, a brassói gárda pedig Skóciába utazott.

Elnapolták a hétvégi Galac–Sportklub hokimeccseket
Csak később mérkőzik meg egymással a galaci és a csíkszeredai gárda Fotó: Pinti Attila

Szombaton és vasárnap este kellett volna lejátszani a program szerint a Galaci CSM–Csíkszeredai Sportklub mérkőzéseket a román felnőtt jégkorong-bajnokságban, de ezek elmaradnak.

A Sportklub vezetőségétől megtudtuk, hogy a galaciak kérték a halasztást. Nagy Attila, a Román Jégkorong-szövetség (FRHG) elnöke elmondta, hogy a halasztást valószínű, hogy a versenybizottság jóvá is hagyja.

Eddig három mérkőzést játszottak le a 2023-2024-es román felnőtt jégkorong-bajnokság alapszakaszában: a Csíkszeredai Sportklub 3–2-re és 7–0-ra győzött a Sapientia U23-as csapata ellen, míg a Gyergyói HK 4–0-ra a Háromszéki Ágyúsokat.

Pénteken és szombaton (szeptember 15-16.), mindkét nap 18.30-tól Gyergyói HK–Sapientia U23 találkozók lesznek Gyergyószentmiklóson.

Pénzeš lett a galaciak vezetőedzője

Pénteken délelőtt jelentette be a Galaci CSM vezetősége, hogy a 2023-2024-es szezonban a szlovák Július Pénzeš lesz a jégkorong együttes vezetőedzője, másodedzők pedig Cornel Chiriță és Irimia Gherghișan.

A Galaci CSM kerete

Kapusok: Onodi Ottó, Szopos Magor és Adrian Ionescu.
Mezőnyjátékosok: Cătălin Berdilă, Amador Filer, Partick Machala (cseh), Vladislav Teamriuc (Moldova Köztársaságbeli), Hildebrand Szabocs, Silló Huba, Remus Gheorghe, Raul Maftei, Alekszej Baszkov (orosz), Konsztantyin Csernyuk (orosz), Szergej Pajor (orosz), Benedek Roland, Alexander Nyeznyamov (orosz), Jevgenyij Jemeljanenko (ukrán-román), Alexander Alexandrov (ukrán), Andrei Buleandră, Ráduly Norbert.
Skóciába utazott a Brassói Corona

Négycsapatos felkészülési tornán vesz részt hétvégén a Brassói Corona hokicsapata. A barcaságiak szombaton este a Dundee Stars otthonában lépnek jégre. A Corona másnap Dundee városából Kirkcaldyba utazik, ahol a szintén skóciai Fife Flyers csarnokában vendégszerepel. A torna negyedik résztvevője a német harmadvonalban szereplő holland Tilburg Trappers, a textilgyáriakkal a két skót EIHL-csapat játszik majd. Az Elite Ice Hockey League (EIHL) egy professzionális első osztályú jégkorongbajnokság az Egyesült Királyságban. A ligát 2003-ban alapították, jelenleg tíz csapat alkotja Angliából, Skóciából, Walesből és Észak-Írországból.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.