Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Elkezdte a jeges edzéseket a Csíkszeredai Sportklub hokicsapata

Dobos László 2022. augusztus 10., 11:10 utolsó módosítás: 2022. augusztus 10., 11:11

Ezen a héten a csíkszeredai jégkorongozók elkezdték a nyári felkészülés utolsó szakaszát, a jeges edzéseket. Az Erste Ligában és a román bajnokságban is aranyérmes gárdát kedd délelőtt a Felcsíki Műjégpályán látogattuk meg.

Elkezdte a jeges edzéseket a Csíkszeredai Sportklub hokicsapata
Galérianézet
Jeges edzésen a Sportklub. A játékosok zokszó nélkül végzik a kitűzött gyakorlatokat Fotó: Pinti Attila

Mindennap reggel 8 órakor kezdődik a kék-fehérek jeges edzése. Hozó Levente edző szerint ezt az időpontot a Sportklub választotta, hogy a nap folyamán tudjanak tartani további erőnléti, illetve erőtermi foglalkozásokat.

Tizennyolc hazai játékos szeli a karcfalvi jeget ezen a héten a különböző gyakorlatok során, Hozó sípszavára katonás fegyelemmel végzik a fiúk a megbeszélt gyakorlatokat. Hozó szerint minden jégkorongozó nagyon várta a jeges edzéseket.

„Hosszú nyár után kezdtük el a specifikus foglalkozásokat, és az edzéseket próbáljuk változatossá tenni, mindent belesűríteni, mert elég rövid az idő a rajtig. Kondicionális edzéseket tartunk, mindenre odafigyelünk, mindent átveszünk.

A hazai játékosok közül a keretből mindenki itt van, mindenki egészséges. A külföldieket augusztus végére várjuk. Augusztus utolsó hétvégéjén a Sapientia U23 rendez itt, a Felcsíki Műjégpályán egy kupát, és arra, remélem, teljes lesz a keretünk. Ezt megelőzően augusztus 19-én szeretnénk játszani egy felkészülési meccset, szintén Karcfalván, a Háromszéki Ágyúsokkal”

– nyilatkozta a csíki szakember.

Fotó: Pinti Attila

Becze Tihamér, a Sportklub meghatározó játékosa egy műtéten van túl.

„A tavalyi szezont törött csuklóval játszottam végig, a tavasz végén, nyár elején megműtöttek, még folyik a rehabilitációm, a százszázalékostól még távol állok, de jó esély van arra, hogy a szezont elkezdjem és százszázalékos teljesítménnyel segítsem újra a csapatot. Egy hosszú nyár van mögöttünk, feltöltődéssel és alapozó száraz edzésekkel.

Most újra jégen készülhetünk, ez a sava-borsa a hokinak. Keményen fel kell készülni az előttünk álló küzdelmekre, a majdnem százmeccses szezonra. Egy kicsit nehéz visszaszokni a jéghez, de meg kell alapozni a szezont. Várjuk a meccseket, mert az a lényege az egésznek”

– mondta el Becze a Székelyhonnak.

A Sportklub kerete

A Felcsíki Műjégpályán jeges edzéseket végző sportklubos játékosok névsora: Adorján Attila, Simó Joel (kapusok), Bíró Tamás Áron, Részegh Tamás, Farkas Tamás, Gecse Hugó, Részegh Zsolt, Rokaly Norbert, Salló Alpár, Láday Tamás, Péter Balázs Szabolcs, Eduard Cășăneanu, Fodor Csanád, Becze Tihamér, Bajkó Csongor, Péter Andor, Rokaly Szilárd és Ferencz-Csibi Róbert (mezőnyjátékosok).

Fotó: Pinti Attila

Fotó: Pinti Attila

Fotó: Pinti Attila

Fotó: Pinti Attila

Fotó: Pinti Attila

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
2 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.