Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Elkapta a fonalat a Sportklub, hetet lőtt a Sapientiának

Dobos László 2023. szeptember 09., 21:29

Eredményes hokit játszott szombaton este a Csíkszeredai Sportklub a Sapientia U23 együttese ellen a 2023-2024-es romániai felnőtt jégkorong-bajnokság második mérkőzésén. A kék-fehérek hét gólt ütöttek az egyetemisták csapatának.

Elkapta a fonalat a Sportklub, hetet lőtt a Sapientiának
Fölényesen nyert a csíkszeredai csapat Fotó: Pinti Attila

A két csapat egy nappal korábban már találkozott egymással az új bajnoki idény nyitómérkőzésén szintén a Vákár Lajos Műjégpályán, azt a meccset a csíkszeredai gárda nehezebben, 3–2-re nyerte meg.

Ezúttal jóval nagyobb volt a különbség közöttük, a házigazdák az első és a második harmadban is kétszer voltak eredményesek, majd az utolsó húsz percben a harmadik találatukkal lezárták az összecsapást.

Jégkorong, román bajnokság, alapszakasz:

Csíkszeredai Sportklub–Sapientia U23 7–0 (3–0, 3–0, 1–0).

Gólszerzők: Péter Balázs (12.), Pontus Netterberg (13.), Becze Tihamér (19.), Cody Milan (30.), Reisz Áron (31.), Részegh Tamás (32.) és Fabrizio Ricci (52.).
Kapura lövések: 44–16.
Büntetőpercek: 6–10.
Sportklub: Adorján Attila, Simó Ábel – Reisz Áron, Fodor Csanád, Aidan Brown, Becze Tihamér, Cody Milan, Jevgenyij Szkacskov, Brandon McNally, Fabrizio Ricci, Rokaly Szilárd, Eduard Cășăneanu, Salló Alpár, Pontus Netterberg, Péter Balázs, Részegh Tamás, Ferencz-Csibi Róbert, Láday Tamás, Gecse Hugó, Rokaly Norbert. Vezetőedző: Bradley Gratton. Másodedző: Hozó Levente.
Sapientia: Bíró Nándor, Alex Olaru – István Sándor, Lázár Menyhárt, László Balázs, Galusnyák Botond, Lázár Sebestyén, Barkó Gergely, Viktor Szolohin, Kosza Kristóf, Both Péter, Bănceanu Levente, Kovács Előd, Gál Szilárd, MakszimAscsulov, Pratt Richard Stetson, Kristó Csongor, Szopos-Böjte Szabolcs, György Szilárd, Sólyom Csongor, Márton Botond, Kernászt Máté. Vezetőedző: Per Lundell. Másodedző: Papp Szabolcs.
Játékvezetők: Gergely Lehel, Magyar Áron és Simon Roland.

Az eredetileg szintén szeptember második hétvégéjére kiírt Bukaresti Steaua–Brassói Corona találkozókat a bukarestiek kérésére elhalasztották.

A Nagy Attila Ferenc vezette Román Jégkorong-szövetség (FRHG) által kiírt bajnokságra hét csapat nevezett: a Gyergyói Hoki Klub, a Csíkszeredai Sportklub, a Brassói Corona, a Galaci CSM, a Háromszéki Ágyúsok, a Bukaresti Steaua és a Sapientia U23 együttese. A Bukaresti Sportul Studențesc nem iratkozott be.

A további program

Szeptember 11-én: Gyergyói HK–Háromszéki Ágyúsok.
Szeptember 15-én: Gyergyói HK–Sapientia U23.
Szeptember 16-án: Gyergyói HK–Sapientia U23 és Galaci CSM–Csíkszeredai Sportklub.
Szeptember 17-én: Galaci CSM–Csíkszeredai Sportklub.
Szeptember 19-én: Háromszéki Ágyúsok– Gyergyói HK.
Szeptember 22-én: Bukaresti Steaua–Csíkszeredai Sportklub és Gyergyói HK–Háromszéki Ágyúsok.
Szeptember 23-án: Brassói Corona–Galaci CSM és Bukaresti Steaua–Csíkszeredai Sportklub.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.