Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Hol állunk a korosztályos hokiban?

Dobos László 2023. január 09., 11:58

Magyarország a 14., Románia pedig a 28. helyen áll az U20-as korosztály számára megrendezett jégkorong-világbajnokságokon elért helyezések alapján általunk összeállított rangsorban. Az öt értékcsoportban zajló, 2023-as, U20-as vébékre 42 ország férficsapata nevezett.

Hol állunk a korosztályos hokiban?
A romániai U20-as válogatott utolsó lett a litvániai vébén, és kiesett a divízió 2/B jelű csoportba Fotó: FRHG/Facebook

Kanadában rendezték az elitcsoport küzdelmeit, ahol hétvégén izgalmas mérkőzést hozott a halifaxi finálé, a házigazdák csak hosszabbításban tudták 3–2-re legyőzni a kétgólos hátrányból felálló cseheket.

Kanada huszadik világbajnoki győzelmét szerezte.

A bronzmérkőzésen az Egyesült Államok csapata – szintén hosszabbításban után – 8–7-re legyőzte Svédországot.

Magyarország korosztályos együttese a második értékcsoportban, a divízió 1/A jelű csoportban szerepelt, a norvégiai Askerben megrendezett vébén negyedik lett.

A romániai U20-as válogatott a divízió 2/A jelű csoportban, a korosztályos vébék negyedik értékcsoportjában (23–28. helyek), a litvániai Kaunasban lépett jégre, ahol utolsó lett, és kiesett a divízió 2/B jelű csoportba.

Az U20-as hokiválogatottak rangsora (a vb-helyezések alapján): 1. Kanada, 2. Csehország, 3. Egyesült Államok, 4. Svédország, 5. Finnország, 6. Szlovákia, 7. Svájc, 8. Németország, 9. Lettország, 10. Ausztria, … 14. Magyarország, … 28. Románia.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.