Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Egy lépésre az Erste Liga döntőjétől a Fradi

Gergely Imre 2023. március 11., 22:01

Két harmadon át eredménytelenül birkózott egymással a BJAHC és a Fradi a budapesti elődöntő 5. mérkőzésén, de aztán egy négy gólt hozó utolsó játékrész végén a zöld-fehérek örülhettek, újra vezetnek összesítésben.

Egy lépésre az Erste Liga döntőjétől a Fradi
A zöld-fehér gárda került közelebb a döntőbe jutáshoz Fotó: Várhegyi Erna/BJAHC

Az első negyven percben nem nagyon kockáztatott egyik fél sem, mind a BJAHC, mind a Ferencváros várta, hogy a másik hibázzon. Ami helyzet kialakult, azt a kapusok hibátlanul oldották meg.

Aztán a 43. percben eljött a gólt hozó hiba is. A BJAHC kapuja előtt egy kavarodást használt ki Marva. Innen már nem volt amiért óvatoskodjon Kangyal Balázs legénysége, támadásba lendült, de hátul emiatt nem figyeltek eléggé, s egy kontra meghozta az FTC második találatát is.

Ezt követően a BJAHC mindent egy lapra feltéve rohamozott és Vorobjov bombájával szépített is. Egy gólra csökkent a különbség, és az utolsó percekben az egyenlítésért ment a házigazda. Azonban egy kontrából Tóth Adrián belőtte a harmadikat, ezzel lezárva a mérkőzést.

A párharcban 3–2-re a Fradi vezet, és hazai jégen akár döntőbe is juthat hétfőn. Intő jel azonban számukra, hogy eddig minden meccset a vendégcsapat nyert a párharcban.

Jégkorong Erste Liga elődöntő, ötödik mérkőzés:

BJAHC–FTC-Telekom 1–3 (0–0, 0–0,1–3).

Gólszerzők: Iván Vorobjov (53. perc), illetve Julius Marva (43.), Farkas Simon (49.), Tóth Adrián (58.)
Kapura lövések: 38–32.
Kiállítás percek: 6–10.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.