Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Az Erste Liga aranyéreméért indul harcba a Gyergyói Hoki Klub

Gergely Imre 2023. március 20., 13:00

Amit a sors elvett az elmúlt években a Gyergyói Hoki Klubtól azt most a jégen kaphatja vissza. Kezdődik az Erste Liga döntője, ahol azzal a Ferencvárossal találkoznak a piros-fehérek, akikkel a megbetegedéshullám miatt nem tudták eldönteni a párharcukat. Most itt az alkalom.

Az Erste Liga aranyéreméért indul harcba a Gyergyói Hoki Klub
A fináléhoz érkezett az Erste Liga idei kiírása Fotó: Szász Adorján, GYHK

A Gyergyói Hoki Klub először játszik jégkorong Erste Liga döntőt három olyan szezon után, amikor a járvány sorsdöntően bekavart a piros-fehér klub életébe. 2020 tavaszán a Brassót búcsúztatva jutottak elődöntőbe, de akkor jött a Covid-járvány, és a bajnokság félbeszakadt. Akkor egyedüli ésszerű döntés az volt, hogy a Csíkszeredai Sportklub és a Fradi megosztva kapta meg a bajnoki címet, a gyergyóiak és az Újpest bronzot.

Egy évvel később a szezon közben jött a tiltás, a mérkőzések nézők nélkül zajlottak az Erste Ligában (is). Aki járt valaha a gyergyói csarnokban, az tudja, hogy milyen erőt jelent ott a szurkolók által keltett hangulat, de a magyarországi táboruk is képes megteremteni a hazai pályát a fontos meccseken. Nos, ez akkor hiányzott. A GYHK a 2020–2021-es szezonban az alapszakaszban 10 (!) mérkőzést veszített hosszabbításban. Sportban nem érdemes arról beszélni, hogy mi lett volna ha, de számok jelzik, hogy sok szoros meccs ment el így, és azt bátran feltételezhetjük, hogy szurkolóik előtt a 10 ráadásban elszenvedett vereség jelentős része rendes játékidős győzelem lehetett volna. Akkor pedig akár ők választhattak volna ellenfelet, jobb esélyt a továbblépésre. A sors nem ezt hozta, az akkori bivalyerős Sportklub pedig simán búcsúztatta őket a 8 között.

Fotó: Pintér Noémi/FTC

A tavaly pedig miután elvették a Fradi pályaelőnyét jött a betegséghullám…

Most azonban végre a jégen mutathatja meg a Szilassy legénység, hogy tud történelmet írni.

Gyergyószentmiklóson hétfőn és kedden egyaránt 18 óra 30 perctől telt ház előtt csapnak össze Orbánék az FTC-Telekom együttesével. Most a feladat, hogy Szilassy Zoltán filozófiáját tartva cseréről-cserére, meccsről-meccsre haladjanak előre a cél felé, amit immár ki lehet, ki kell mondani: az Erste Liga bajnoki cím.

A döntő sorozat két 7 meccses elődöntő után következik. A GYHK is az utolsó meccsen jutott tovább Sylvestre aranygóljával, a Fradi is hét mérkőzés után búcsúztatta a BJA-t és lett egyben harmincszoros magyar bajnok. Az alapszakasz egymás elleni eredményei alapján a Gyergyói Hoki Klub a jobb csapat, négyből háromszor nyertek Vinczéék a zöld-fehérek ellen.

Nem lesz ez egy sima párharc, sőt most is kiélezett küzdelem várható. De ezúttal a jégen fog eldőlni.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.