Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Amerikai hátvéddel erősödött a Csíkszeredai Sportklub

Dobos László 2023. szeptember 05., 13:02 utolsó módosítás: 2023. szeptember 05., 13:04

Joseph Masonius jégkorongozóval közölt interjút közösségi oldalán a Csíkszeredai Sportklub. Ebből kiderül, hogy a 26 éves amerikai hátvéd az új szezonban a kék-fehérek játékosa lesz.

Amerikai hátvéddel erősödött a Csíkszeredai Sportklub
Az új szerzemény, Joseph Masonius Fotó: The Journal Gazette

A Csíkszeredai Sportklub legújabb szerzeménye hátvéd poszton játszik, 26 éves, 183 cm magas és 86 kilós. Joseph „Joe” Masonius eddig csak a tengeren túli ligákban (többek között NCAA, ECHL és AHL) szerepelt, most először fog Európában jégkorongozni.

Masonius amerikai bajnok volt az U18-as bajnokságban, játszott az Egyesült Államok U17-es és U18-as válogatottjában, ez utóbbival világbajnokságon is vett részt. A tízgyermekes családból származó hokis önmagáról így vall: „Védekezésben kimagaslóan jó vagyok, de támadásban sem vagyok rossz! Szeretem a testjátékot, és kiállok keményen a csapattársaimért”.

Ide kapcsolódó hír, hogy szeptember 6-án, szerdán délután 6 órától Csíkszeredai Sportklub–Háromszéki Ágyúsok felkészülési mérkőzés lesz a Vákár Lajos Műjégpályán. A találkozóra ingyenes a belépés.

Folytatódik a Sportklub-bérletek árusítása, ezek hétfőtől csütörtökig 10-15, a pénteki napokon pedig 10-13 óra között válthatók ki a Sportklub székhelyén, a Vákár Lajos Műjégpályánál.

A Csíkszeredai Sportklub kerete

Nagy vonalakban kialakult a Csíkszeredai Sportklub kerete a jégkorong Erste Liga 2023–2024-es szezonjára.

Kapusok: Adorján Attila és Ambrus Levente.
Mezőnyjátékosok: Ferencz-Csibi Róbert, Gecse Hugó, Salló Alpár, Láday Tamás, Bajkó Csongor és Fabrizio Ricci (kanadai), Becze Tihamér, Fodor Csanád, Rokaly Norbert, Rokaly Szilárd, Péter Balázs, Reisz Áron, Eduard Cășăneanu, Cody Milan (amerikai), Aidan Brawn (kanadai), Brandon McNally (olasz/ amerikai), Pontus Netterberg (svéd), Részegh Tamás, Jevgenyij Szkacskov és Joseph Masonius (amerikai).
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.