Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Alaposan megnehezítette a GYHK dolgát a Sapientia

Gergely Imre 2023. szeptember 17., 21:15 utolsó módosítás: 2023. szeptember 17., 21:17

Az utolsó pillanatig nyílt volt a Gyergyói Hoki Klub–Sapientia U23 mérkőzés vasárnap este. A fiatal felcsíki csapat egyáltalán nem ijedt meg az Erste Liga címvédőtől, de a meglepetés végül elmaradt.

Alaposan megnehezítette a GYHK dolgát a Sapientia
Jóval szorosabb volt a vasárnapi párharc, mint a két nappal korábbi Fotó: Facebook/Sapientia U23

A gyergyószentmiklósi villanyhálózatban történt meghibásodás miatt egy nap csúszással került sor a szezon második összecsapására a GYHK és a Sapientia U23 között. Vasárnap este teljesen más volt a játék, mint pénteken, a számos meghatározó játékosát nélkülöző gyergyóiak dolgát igencsak megnehezítette a fiatal ellenfél.

Az első harmadban csak egyszer tudtak betalálni a piros-fehérek DiDiomete révén, a második játékrészt pedig 3–2-re meg is nyerte a Sapi.

A lelkesen hokizó vendégek mindenhová odaértek, nem hagyták kibontakozni az esélyesebb hazaiakat, és veszélyes ellentámadásokat is vezettek.

A kapujukban pedig Olaru remekelt, a hazai oldalon Demeter is tette a dolgát. Vincze Péter ugyan még növelte a hazai előnyt, de erre Márton Botond válaszolt, az ifjabb Vincze, Gergő gólja után pedig kettőt lőttek a zöld-fehérek. Stetson és György Szilárd volt eredményes. Így 3–3 volt az állás 40 perc után.

A záró játékrészben csak egy gól esett, ezt Sárpátki szerezte, a végét pedig rutinosan kivédekezte a Szilassy-legénység, behúzva az újabb három pontot. A Sapientia U23 azonban teljesen megérdemelte a gyergyói közönség tapsát.

Jégkorong, romániai bajnokság, alapszakasz:
Gyergyói Hoki Klub–Sapientia U23 4–3 (1–0, 2–3, 1–0).
Gólszerzők: Devin DiDiomete (17. perc), Vincze Péter (26.), Vincze Gergő (29.), Sárpátki Tamás (40.) illetve Márton Botond (28.), Richard Stetson (30.), György Szilárd (46.)
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.