Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A Sportklub simán nyert Kézdivásárhelyen, utolsó perces gól döntött Gyergyóban

Gergely Imre 2022. november 23., 21:29

Két mérkőzés is zajlott szerdán este a romániai jégkorong-bajnokságban. A Csíkszeredai Sportklub a Háromszéki Ágyúsok vendégeként szerezte meg a három pontot, a GYHK pedig hiába egyenlített kétgólos hátrányból, a végén a Steaua örülhetett.

A Sportklub simán nyert Kézdivásárhelyen, utolsó perces gól döntött Gyergyóban
Színvonalas meccset vívott egymással a Háromszéki Ágyúsok és a Csíkszeredai Sportklub. Korábbi felvétel Fotó: Veres Nándor

Kézdivásárhelyen Stach góljával szerzett vezetést a bajnokság címvédője, de erre gyorsan válaszolni tudtak az Ágyúsok Gecse Olivér találatával. A második harmad elején nagy esélyt kaptak a házigazdák a fordításra, de a megítélt büntetőlövés kimaradt, és nemsokára már a kék-fehérek vezettek Láday lövése után. A második szünetben 2–4 állt az eredményjelzőn, aztán 2–6-ra növelte előnyét a Sportklub, amelynek új edzője itt még nem irányította a csapatot, hanem kintről figyelte új csapata játékát. Végül Biró Ottó állította be a 3–6-os végeredményt.

Fotó: Veres Nándor

Gyergyószentmiklóson a Steaua két elkerülhető góllal került előnybe az első harmadban, de a másodikban Györfy kékvonalról leadott lövése beakadt a vendégek ketrecébe, majd pedig Silló egyenlített a kapus lába közé lőve a korongot. A meccs felétől láthatóan egyre inkább fáradt a Steaua, Adorján nagy bravúrokkal tartotta meccsben a csapatát, de a hazai oldalon Demeternek is akadt dolga.

Fotó: Veres Nándor

A harmadik harmadban az első sorát ezúttal is pihentető piros-fehér együttes egyértelműen dominálta a játékot, de nem sikerült betalálni, és amikor már mindenki a hosszabbításra számított, egy rossz passzból keletkezett lehetőséget Vaszilev kihasznált és így a Steaua ismét elvitte a 3 pontot Gyergyóból.


Romániai jégkorongbajnokság
Háromszéki Ágyúsok–Csíkszeredai Sportklub 3–6 (1–1, 1–3, 1–2)
Gólszerzők: Gecse Olivér (12. perc), Molnár Zsombor (36.), Biró Ottó (55.), illetve David Stach (10.), Láday Tamás (29.), Péter Balázs (33.), Fodor Csanád (35.), Részegh Zsolt (51.), Reisz Áron (53.)
Kapura lövések: 30-29
Kiállításpercek: 8-6

Gyergyói Hoki Klub–Bukaresti Steaua 2–3 (0–2, 2–0, 0–1)
Gólszerzők: Györfy Tihamér (27.), Silló Arnold (38.), illetve Csergő Hunor (10.), Péter Zsolt (17.), Alexander Vaszilev (60.)
Kapura lövések: 37-41
Kiállításpercek: 8-6
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.