Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A rókalányok győzelmével indult a női jégkorongbajnokság fináléja

Gergely Imre 2024. március 01., 21:19 utolsó módosítás: 2024. március 01., 21:20

Gyergyószentmiklósi siker született a női jégkorongbajnokság döntőjének első mérkőzésén. A Csíkszeredai Sportklub sokáig meg tudta nehezíteni a Fox Hockey dolgát, de végül 4–1-re nyertek a házigazdák.

A rókalányok győzelmével indult a női jégkorongbajnokság fináléja
Galérianézet
Sokáig szoros volt az állás. Korábbi felvétel Fotó: Facebook/Fox Hockey Gheorgheni

Ahogy arra számítani is lehetett, nagyon szoros, kiegyenlített játék zajlott a teljes hatvan perc alatt, két remek kapusteljesítménnyel. A helyzetei mind a gyergyószentmiklósi Fox Hockeynek, mind a Csíkszeredai Sportklubnak megvoltak, kapuvasak is mindkét oldalon. Az első gólra 33 percig kellett várni, amikor Bende Júlia iramodott meg Kurkó Anett ketrece felé, és szólóját szép mozdulattal értékesítette. Rögtön utána jött a második hazai találat is, amikor Szekeres Edit talált be egy remek összjáték után.

Fotó: Alin Micu

A harmadik harmad elején gyors gólváltás következett. Előbb Vitos Anna szerzett korongot a félpályánál és megindulása végén pontos lövéssel szépített, majd kevesebb, mint egy perc múlva az első két gyergyói találat szerzői villantak újra, Szekeres kipattanójából Bende volt eredményes, és visszaállt a kétgólos különbség. A végeredményt Bálint Regina állította be egy távolról megeresztett szép lövéssel.

Fotó: Alin Micu

A Gyergyószentmiklósi Fox Hockey így előnybe került az egyik fél második győzelméig tartó bajnoki döntőben. A finálé második meccsére szombaton 18 órakor Csíkszeredában kerül sor. Amennyiben a Sportklub egyenlítene, úgy vasárnap délelőtt 10 órától ismét Gyergyószentmiklóson találkozik a két csapat a mindent eldöntő harmadik összecsapáson.

Női jégkorong, romániai bajnokság, döntő, első mérkőzés:
Gyergyószentmiklósi Fox Hockey–Csíkszeredai Sportklub 4–1 (0–0, 2–0, 2–1).
Gólszerzők: Bene Júlia (34. és 46. perc), Szekeres Edit (35.), Bálint Regina (50. illetve Vitos Anna (45.)
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.