Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A legvégén csapott le a GYHK

Gergely Imre 2023. március 05., 21:35 utolsó módosítás: 2023. március 05., 21:47

Ami nem sikerült 59 percig, azt a rendes játékidő végén és a ráadás legelején megoldotta a Gyergyói Hoki Klub. Sikerült gólt lőni Polcnak. A piros-fehérek vezetnek a jégkorong Erste Liga elődöntőben.

A legvégén csapott le a GYHK
Fotó: Szász Adorján

Zsúfolásig megtelt vasárnap este a gyergyószentmiklósi csarnok az Erste Liga elődöntőjének első meccsére, nagy volt a hangulat, és ehhez illő volt a játék is a jégen. A piros-fehérek domináltak, szinte folyamatosan a Corona kapuja előtt zajlott a játék. Gól azonban nem született az első harmadban, Polc mindent hárított.

A második harmad viszont teljesen kiegyenlített volt. Látszott, hogy mindkét csapat alaposan felkészült az ellenfeléből, kevés volt a minőségi helyzet. Igaz, Sárpátki kapuvasa gólt érdemelt volna... Az lehetett a nézők érzése, hogy csak egy hiba hozhat gólt. Így is történt. Ebből pedig a vendégek találtak be. 0–1 volt az állás 40 perc után.

Fotó: Szász Adorján

A harmadik harmadban sem változott a játék képe, a GYHK hajtott az egyenlítő gólért, de a brassóiak rutinosan védekezve távol tartották a kapujuktól a hazaiakat. Nem jött össze semmi a gyergyói csapatnak egészen az 59. percig, amikor Orbán lövésére már Polc is tehetetlen volt.

Jöhetett a hosszabbítás. Ez mindössze 23 másodpercet tartott. Sylvestre cselezte magát középre, és szép mozdulattal küldte a kapuba a korongot. A GYHK 1–0-ra vezet az Erste Liga elődöntőjében. Hétfőn 18.30-tól szintén Gyergyószentmiklóson folytatódik a csata a döntőért.

Fotó: Szász Adorján

A másik párharcban az FTC-Telekom a második mérkőzést is megnyerte a BJAHC otthonában, szintén vasárnap este Nagy Gergő a 47. percben szerzett góljával 1–0-ra győzött, így már 2–0-ra vezet összesítésben.

Jégkorong, Erste Liga, elődöntő, 1. mérkőzés:

Gyergyói Hoki Klub–Brassói Corona 2–1, hosszabbítás után (0–0, 0–1, 1–0, 1–0).
Gólszerzők: Brance Orbán (59.), Sébastien Sylvestre (61.) illetve Gajdó Balázs (35.)
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.