Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A két csapat között a rutin volt a különbség

Dobos László 2023. január 05., 23:16 utolsó módosítás: 2023. január 05., 23:18

Telt ház előtt magabiztos győzelemmel kezdte az esztendőt a címvédő Sportklub a jégkorong Erste Ligában. A csíki kék-fehérek csütörtökön este hazai jégen 6–1-re nyertek a sereghajtó székesfehérvári farmcsapat ellen.

A két csapat között a rutin volt a különbség
Tom Coolen: „Sokkal tapasztaltabb csapatunk van, jó néhány képzett játékossal, akik jól bánnak a koronggal” Fotó: Pinti Attila

Az első harmad kiegyensúlyozott játékot hozott, a második játékrészben azonban sokkal többet támadott a Sportklub, négyszer kapuba is juttatták a korongot, de a négy találat közül csak hármat érvényesítettek a játékvezetők, a negyediket magas bot használat miatt nem találták szabályosnak. Az utolsó játékrészben folytatódott a Sportklub eredményes játéka, az elején volt egy Szkacskov-kapuvas, de a közel 2000 néző legnagyobb örömére kedvenceik még újabb három gólt lőttek.

A mérkőzést követően a két vezetőedző nyilatkozott.

Tom Coolen, a Sportklub vezetőedzője: „Sokkal tapasztaltabb csapatunk van, jó néhány képzett játékossal, akik jól bánnak a koronggal.

A két csapat között a rutin volt a különbség. Ma este négy új játékos is volt a keretünkben, és mindannyian igazán jó munkát végeztek, aminek örülök. Mikor a másik három új játékost is hadra fogjuk, az nagy segítséget fog jelenteni számunkra.

Úgy gondolom, holnap este még jobbnak kell lennünk. A mai meccs elején túl sokszor veszítettünk korongot, ezt nem tehetjük meg a DVTK ellen, amely egy jobb csapat. Legutóbb megvertek minket 3–2-re Magyarországon, ezért holnap mindenképpen jobban kell játszanunk ellenük”.

Anatolij Bogdanov, a FEHA 19 csapatának vezetőedzője: „A mai mérkőzés során sikerült előrébb lépnünk a Gyergyó elleni összecsapáshoz viszonyítva. Ma inkább sikerült számunkra a jó kezdés, ezt alátámasztja a szoros játék az első harmadban.

A második játékrészben a kiállítások megölték a játékunkat, sokat kivettek a játékosaim energiájából.

Az olyan csapatok, mint a Csíkszereda vannak annyira képzettek és tapasztaltak, hogy értékesítsék az ilyen helyzeteket, és így az ellenfélnek sikerült jó játékkal itthon tartania a három pontot. Holnap már az újabb összecsapásokra kell koncentrálnunk, tovább építve a csapat játékát”.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.