Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A GYHK Székesfehérváron tért vissza a győzelem útjára

Gergely Imre 2021. december 02., 20:46

Két vesztes találkozót követően újból nyert a Gyergyói Hoki Klub. A piros-fehérek a Titánok vendégeként szereztek három pontot a jégkorong Erste Liga csütörtök esti összecsapásán.

A GYHK Székesfehérváron tért vissza a győzelem útjára
Az elején még akadozott a játék, de érkeztek a gólok Fotó: Deres István

Nagy lendülettel kezdte a mérkőzést a GYHK, sorozatban zúdultak a lövések Horváth ketrecére, de a kapuson nem jutott túl a korong sem az öt-öt elleni játékban sem a játékrész egyetlen kiállítása során. A szorításból csak ritkán szabadultak ki a Titánok, de akkor veszélyesek voltak, egy lövés Rinne kapujunak oldalvasán csattant és Ambrus Gergő szólójából is lehetett volna gól.

Nem történt így, ahogy a gyergyói akciók is eredménytelenek voltak, így 0–0-al ért véget az első húsz perc.

A második játékrészben jöttek már a találatok is. Rögtön a legelején Sárpátki zörgette meg a hálót, majd a második GYHK emberelőnyben Bodó lövése után Császár lőtte be a kipattanót. A kétgólos előny nem sokáig tartott, Nagy szépített (1–2).

Fotó: Deres István

A kezdeti rohanás lelassult, mindkét csapat jobban odafigyelt a védekezésre, és maradt a szűk egygólos különbség egészen addig, míg a szünet előtt 18 másodperccel a kapu elé lopakodó Trancă vágta be Vincze Péter passza után a korongot. Így 1–3-al fordulhattak a felek a záró játékrészre.

A 46. percben lett 1–4, amikor egy felszabadítás kísérletet Ferencz-Csibi bombázott a Titánok ketrecébe. Ambrus Csongor egyéni megmozdulásával közelebb férkőzött a hazai együttes, de ennél többre nem futotta a részükről.

A GYHK nyugtatta a játékot, tartotta az eredményt, de a fehérvári fiatalok nem adták fel, voltak forró helyzetek Rinne kapuja előtt. Egy ilyen helyzetben szerzett korongot Trancă, és ugyanő fejezte be góllal a kontrát, beállítva a 2–5-ös végeredményt.

A Gyergyói Hoki Klub tehát győzelemmel kezdte a magyarországi túrát, amelyet szombaton Miskolcon folytat majd.

Jégkorong Erste Liga, alapszakasz:

Fehérvári Titánok–Gyergyói Hoki Klub 2–5, (0–0, 1–3, 1–2).
Gólszerzők: Nagy Ákos (25. perc), Ambrus Csongor (51.), illetve Sárpátki Tamás (21.), Császár Hunor (24.), Daniel Trancă (40., 56.), Ferencz-Csibi Róbert (46.).
Kapura lövések: 32–39.
Kiállításpercek: 8–2.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.