Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A GYHK és a Sportklub játékosai is csatlakoznak a magyar hokiválogatott keretéhez

MTI 2022. április 15., 22:09

Az osztrák döntőben érdekelt Fehérvár, valamint az Erste Liga-fináléban szerepelt FTC és Csíkszereda, továbbá a Gyergyó játékosai is csatlakoznak a május 3-8. között Ljubljanában rendezendő divízió I/A-világbajnokságra készülő magyar jégkorong-válogatott keretéhez.

A GYHK és a Sportklub játékosai is csatlakoznak a magyar hokiválogatott keretéhez
Hamarosan teljes kerettel készülhetnek Fotó: Facebook/Magyar Jégkorong

A magyar szövetség pénteki tájékoztatása szerint a 28 fősre duzzadt keret tagjai vasárnap találkoznak a káposztásmegyeri Vasas Jégcentrumban.

Sean Simpson szövetségi kapitány rendelkezésére jelenleg 4 kapus, 9 hátvéd és 15 csatár áll. Bartalis István lesérült, és a jövő héten derül ki, hogy szerepelhet-e a tornán. Sebők Balázs ezekben a napokban a finn elődöntőben szerepel, míg az szerdán dőlt el, hogy a svéd élvonalban játszó Galló Vilmos combizomsérülés miatt nem játszhat a vb-n.

A csapat csütörtökön 3-1-re győzte le barátságos mérkőzésen Ukrajnát Miskolcon, és ezután kaptak két nap pihenőt a játékosok.

A magyar együttes a vb előtt még három felkészülési mérkőzést játszik: kedden Székesfehérváron Szlovénia, jövő csütörtökön Káposztásmegyeren ismét Ukrajna, majd április 28-án ugyanitt a Koreai Köztársaság lesz az ellenfél.

A ljubljanai divízió I/A vb-n a magyarok május 3-án a dél-koreai, 4-én a litván, 6-án a házigazda szlovén, 8-án pedig a számos székely hokissal felálló román válogatottal csapnak össze. Az első két helyezett feljut az elit vb-re, míg az utolsó kiesik a divízió I/B-be.

A magyar jégkorong-válogatott kerete:

Kapusok: Rajna Miklós (UTE), Bálizs Bence (MAC HKB Újbuda), Arany Gergely (FTC-Telekom), Hetényi Zoltán (DEAC).
Hátvédek: Fejes Nándor (Gyergyói HK), Macaulay Scott (MAC HKB Újbuda), Szirányi Bence (DVTK Jegesmedvék), Garát Zsombor (MAC HKB Újbuda), Kiss Roland (DVTK Jegesmedvék), Pozsgai Tamás (MAC HKB Újbuda), Tóth Gergely (MAC HKB Újbuda), Kiss Dániel (UTE), Horváth Milán (Hydro Fehérvár AV19).
Csatárok: Papp Kristóf (Michigan State University), Szita Donát (Amiens), Vincze Péter (Gyergyói HK), Sárpátki Tamás (Gyergyói HK), Tóth Richárd (MAC HKB Újbuda), Erdély Csanád (Hydro Fehérvár AV19), Mihály Ákos (Hydro Fehérvár AV19), Hári János (Hydro Fehérvár AV19), Sofron István (Csíkszeredai Sportklub), Vas János (HC Presov), Kulmala Rasmus (FTC-Telekom), Magosi Bálint (Hydro Fehérvár AV19), Nagy Gergő (FTC-Telekom), Kóger Dániel (FTC-Telekom), Terbócs István (Hydro Fehérvár AV19).
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.