Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A GYHK egyszerűen nem tudott betalálni, a Coronánál újból az előny

Gergely Imre 2024. március 26., 21:19

Kapuvasig, nagy helyzetekig eljutott a Gyergyói Hoki Klub a Brassói Corona elleni jégkorong Erste Liga elődöntő első gyergyószentmiklósi mérkőzésén, de gólokat a vendégek szereztek, így összesítésben újból ők vezetnek.

A GYHK egyszerűen nem tudott betalálni, a Coronánál újból az előny
Nem tudtak túljárni a kapus eszén Fotó: Szász Adorján/GYHK

A kedd esti jégkorong Erste Liga rájátszásának harmadik felvonásának első harmadában kiegyenlített birkózás zajlott kevés komoly helyzettel. Ezek pedig a GYHK kapujánál alakultak ki. A piros-fehérek első emberelőnye kimaradt, viszont a Corona kihasználta az első ilyen szituációt. Kógerre jött ki a brassói figura és neki már nem volt nehéz dolga. Rögtön utána Dubeau fölött csattant a kapuvason egy korong, de az állás 0–1 maradt.

A második húsz percben a gyergyóiaknak volt több helyzete, de egyiket sem sikerült értékesíteniük. A 38. percben a brassói kapus verekedett össze Sylvestre-vel, majd többen is csatlakoztak a bunyóhoz, kétperces gyergyói előny lett belőle, de ebből sem lett gól. Maradt a minimális vendég vezetés a második szünetre is.

Fotó: Szász Adorján/GYHK

A záró játékrészben támadott ugyan a GYHK az egyenlítő gólt keresve, de továbbra sem akart a korong a brassói gólvonalon túljutni.

Sills pedig egy kontrából 0-2-re változtatta az eredményt. És ez így is maradt a végéig. Szilassy Zoltán hiába hozta le Rinnét az 57. percben, a Corona masszív védelme nem volt átjátszható.

Így újból a Brassó van előnyben az elődöntőben, szerdán 18 óra 30 perctől javíthat a Gyergyói Hoki Klub a saját közönsége előtt.

Jégkorong Erste Liga elődöntő harmadik mérkőzés:

Gyergyói Hoki Klub–Brassói Corona 0–2 (0–1, 0–0, 0–1).
Gólszerzők: Kóger Dániel (12.), Connor Sills (50.).
A négy nyert mérkőzésig tartó párharc állása: 1–2.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.