Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A Ferencvárossal küzd meg a bajnoki címért a GYHK

MTI 2023. március 17., 23:40 utolsó módosítás: 2023. március 17., 23:46

A jégkorong Erste Liga magyarországi elődöntős párharcából az FTC-Telekom került ki győztesként, a mindent eldöntő pénteki csatát 3–0-ra nyerte a BJAHC otthonában, ezzel bejutott a Gyergyói Hoki Klub elleni fináléba és harmincadszor lett magyar bajnok.

A Ferencvárossal küzd meg a bajnoki címért a GYHK
Idegenben vívták ki a döntőbe jutást a zöld-fehérek Fotó: Pintér Noémi/FTC

Az összecsapás elején enyhe mezőnyfölényben játszottak a hazaiak, azonban az első harmadban nem sikerült betalálniuk, mindkét oldalon kimaradt egy-egy emberelőny.

A fordulást követően három perce folyt a játék, amikor Farkas Simon korongot lopott, betört a kapu elé, a kapus Kornakker Dániel térden csúszva nem tudta őt lekövetni, így a higgadt csatár a hálóba emelt. Aztán hiába volt többet a korong az alapszakasz-győztes BJA-nál, amely sokkal többet lőtt kapura riválisánál, az újabb gólok elmaradtak.

A harmadik harmad is FTC-góllal indult: Seregély Máté passzolt jó ütemben Kulmala Rasmushoz, aki kapásból a rövid sarokba lőtt. Eeto Elo szépíthetett volna, de kísérlete a kapuvason csattant. Utolsó erőtartalékait mozgosította a házigazda, de Arany Gergely minden lövést fogott, még együttese emberhátrányában is. A végén időkérés után lehozta kapusát Kangyal Balázs vezetőedző, ám Lauri Kärmeniemi üres kapus góllal lezárta a párharcot.

Szinte hihetetlen, de a párharc mind a hét mérkőzésén az aktuális vendég győzött úgy, hogy az adott mérkőzésen az első (vagy egyetlen) gólt is ütötte.

A zöld-fehérek első alkalommal 1951-ben lettek magyar bajnokok, most pedig sorozatban öt címnél járnak, és a harmincadik aranyérem azt is jelenti, hogy a mezükön ezentúl már három csillagot viselhetnek.

Az alapszakaszt az ötödik helyen záró FTC csatára, Tóth Adrián 12. bajnoki címével beérte az eddig egyedül rekorder székesfehérvári Palkovics Krisztiánt.

Az Erste Liga másik elődöntőjében a Gyergyói HK a hetedik mérkőzésen hosszabbításban bizonyult jobbnak a vendég Brassói Coronánál.

Mivel a Gyergyó az alapszakaszban második volt, ezért a hétfőn kezdődő ligadöntőn az első két összecsapáson hazai környezetben játszhat.

Jégkorong Erste Liga, elődöntő, 7. mérkőzés:

Budapest JAHC–FTC-Telekom 0–3 (0–0, 0–1, 0–2).
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–3 az FTC javára.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.