Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A Csíkszeredai Sportklub sikeredzője veszi át az Újpest irányítását

Horváth Bálint Ottó 2024. május 07., 10:52 utolsó módosítás: 2024. május 07., 10:54

A kanadai Jason Morgant nevezték ki az UTE jégkorongcsapatának vezetőedzőjévé, aki kétszer is megnyerte az Erste Ligát a Csíkszeredai Sportklubbal.

A Csíkszeredai Sportklub sikeredzője veszi át az Újpest irányítását
Jason Morgan kétszer nyerte meg az Erste Ligát a Sportklubbal Fotó: Pinti Attila

A sikeres szakvezető a leköszönő finn Markus Juurikkalát váltja az újpestiek kispadján, akivel a gárda a negyeddöntőben búcsúzott az Erste Liga elmúlt szezonjában, 4–0-s összesítéssel maradtak alul a címvédő Gyergyói Hoki Klub elleni párharcban.

Jason Morgan az elmúlt három évben Németországban, aztán Skóciában edzősködött, utóbbi bajnokságból a Glasgow Clan csapatától érkezik Magyarországra.

A 47 éves edző nagyon jól ismeri a magyar bázisú ligát, hiszen korábban a DVTK, a Debrecen, a Dunaújváros és a Sportklub csapatait is irányította.

A székelyföldi együttessel két Erste Liga győzelmet is szerzett, 2020-ban a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt idényben a Ferencvárossal osztozott az aranyérmen, 2021-ben viszont már teljes értékű bajnoki címet szerzett.

Ezt megelőzően 2015 a DVTK Jegesmedvékkel MOL Ligát nyert, méghozzá edzői pályafutása első évében.

Jason Morgan Fotó: Veres Nándor

Jason Morgan nagy lelkesedéssel és tervekkel csatlakozott az Újpesthez, amellyel szeretne versenyben lenni a ligagyőzelemért.

„Nagyon izgatottak vagyunk az egész családommal, hogy Újpest lesz az új otthonunk. Mondhatom, hogy ismerem az Erste Ligát, és

hiszek abban, hogy vezetésemmel az UTE végre versenyben lehet a végső győzelemért.

Várom, hogy megkezdhessem a munkát a csapattal, és hogy elkezdődjön a szezon. Komoly kihívások várnak ránk, biztos vagyok benne, hogy ezt átérzik a játékosok is, akik magukra ölthetik az Újpest mezét” – nyilatkozta Morgan az Újpest hivatalos honlapjának.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.