Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A tehetséges székely hokis a BJAHC játékosa marad

Dobos László 2024. június 03., 15:43 utolsó módosítás: 2024. június 03., 17:29

A 19 éves székelyföldi Ravasz Csanád a Budapest Jégkorong Akadémia HC együttesének a játékosa marad – adta hírül a budapesti klub. A magyar korosztályos válogatott csatára az elmúlt szezonban 29 Erste-ligás mérkőzésen lépett jégre.

A tehetséges székely hokis a BJAHC játékosa marad
Galérianézet
Ravasz Csanád több fronton megmérettetett a legutóbbi szezonban Fotó: BJAHC

Ravasz Csanád születési helyeként a statisztikákban Székelyudvarhely van feltüntetve, de ő csíkszentkirályi, ott élnek szülei, édesanyja pedig 2005-ben a székelyudvarhelyi kórházban szülte a tehetséges hokis fiút.

A BJAHC közleménye szerint Ravasz Csanád több fronton megmérettetett a legutóbbi szezonban, játszott az Erste Ligában, a Budapest Jégkorong Akadémia U20-as csapatával pedig a magyar és az osztrák bajnokságban.

A felnőtt csapatban 29 mérkőzésen lépett jégre, melyek során 2 gólt és 1 gólpasszt szerzett, valamint a rájátszás 6 meccsén is a csapatot erősítette.

Fotó: BJAHC

Kevés olyan srác van aki megtestesíti az álomjátékost. Ravasz Csanád abszolút ilyen. Nekem szerencsém van, mert sok ilyen kis sráccal tudtam dolgozni a MAC-ban, most pedig a BJA-ban. Hálás lehetek a Jóistennek, amiért ilyen gyerekek kerültek a kezeink közé.

Csani egy ékes példája annak, hogy valaki aki jégkorongozóvá akar válni, ezért mi mindent megtesz. Elhagyja a szülői otthont és kollégiumban lakik, mellette rendesen tanul és egyetemre szeretne menni, beáll a sorba, alázatos, szorgalmas és persze tehetséges is. Remélhetőleg most fog igazán kijönni az a sok munka, amit eddig beletett” – mondta el Kangyal Balázs, a BJAHC vezetőedzője.

Ravasz Csanád idén végez a középiskolával, elmondása szerint jól sikerültek az érettségi vizsgák, bár még hátra vannak a szóbelik. Utána szeretne tovább tanulni, fejleszteni magát a jégkorong mellett.

Fotó: BJAHC

„Nagyon jó a hangulat, a légkör a csapatban, az egész MAC-BJA család sok mindenre megtanított az elmúlt évek során, mind a pályán, mind az élet többi területén.

Én úgy gondolom, hogy még van mit tanulnom, itt pedig megkapom a kellő bizalmat, amivel lépésről-lépésre tudok haladni a pályafutásomban. Egyénileg is előre tudtam lépni a tavalyi szezon során, persze mindig vannak hullámvölgyek egy játékos életében, ezeket megtanultam hogyan kell átvészelni, túllépni rajtuk minél hamarabb.

Szeretném minimum onnan elkezdeni a következő szezont ahol az előzőt abbahagytam. Csapatszinten voltak jó és rossz pillanatok a szezon során, azért fogok majd küzdeni, hogy a rossz pillanatokat átfordítsuk jókra” – nyilatkozta a klub közösségi oldalának Ravasz Csanád.

Ravasz Csanád két unokatestvére szintén aktív jégkorongozó: Gecse Hugó a Csíkszeredai Sportklub játékosa, Gecse Olivér pedig a Háromszéki Ágyúsok csapatát erősíti.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.