Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A Brassó először, vagy a Ferencváros harmadszor?

Gergely Imre 2024. április 05., 12:06

Pénteken este elrajtol a 2023–2024-es Erste Liga szezon fináléja, ahol az FTC-Telekom és a Brassói Corona néz szembe egymással. A brassóiak először, a Fradi harmadszor ülhet fel a trónra.

A Brassó először, vagy a Ferencváros harmadszor?
Az a két csapat jutott a döntőbe, amelyek az egész szezon során a legkonzisztensebb teljesítményt tudták nyújtani Fotó: Facebook/Corona Brasov

Miután a két csapat az alapszakaszt az első, illetve a második helyen zárta, a zöld-fehérek 89, a kék-sárgák 83 pontot gyűjtve, elmondható, hogy az a két csapat jutott a döntőbe, amelyek az egész szezon során a legkonzisztensebb teljesítményt tudták nyújtani.

Miután a Fradi 4–1-es összesítéssel, a Corona 4–2-vel búcsúztatta a Debrecent, illetve a miskolciakat, mindketten hatmeccses elődöntőt vívtak, ahol a Ferencváros a Sportklubot ejtette ki még sokáig vitákat gerjesztő párharcban, míg a Brassó összességében megérdemelten győzte le a címvédő gyergyóiakat.

Az alapszakaszban az egymás elleni mérlegük Arany Gergelyéknek kedvezőbb, három Fradi-győzelem született egy Valcharék egy sikerével szemben.

Azonban az alapszakaszban elért eredmények a rájátszásban semmit sem számítanak. A döntő kimenetele megjósolhatatlan.

Igazából csak egy dolog lenne óriási meglepetés: ha valamelyik fél simán söpréssel nyerné meg a trófeát. Jóval nagyobb az esély azonban arra, hogy 6 vagy akár 7 mérkőzésig is eltart a pénteken este induló Erste Liga aranycsatája.

Mivel a Ferencvárosé a pályaelőny, az első két meccsre Budapesten, a Tüskecsarnokban kerül sor, majd a jövő hét elején Brassóban folytatódik a párharc.

Az Erste Liga döntőjének programja:

Április 5.: 19.30-tól FTC-Telekom–Brassói Corona (m4sport.hu)
Április 6.: 15.05-től FTC-Telekom–Brassói Corona (M4Sport).
Április 9., 18.30-tól: Brassói Corona–FTC-Telekom (m4sport.hu).
Április 10.: 18.30-tól Brassói Corona–FTC-Telekom (m4sport.hu).
Április 12.: 20 órától FTC-Telekom–Brassói Corona (Duna World)
Április 14.: 17 órától Brassói Corona–FTC-Telekom (m4sport.hu)
Április 16.: 18 órától FTC-Telekom–Brassói Corona (M4 Sport).

A magyar közmédia a második, az ötödik és a hetedik összecsapást tervezi élőben közvetíteni különféle felületein, a többi mérkőzés az m4sport.hu weboldalon lesz látható, a televízióban pedig várhatóan felvételről.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.