Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Villámgyors szélső érkezik Déváról Székelyudvarhelyre

Zátyi Tibor 2024. július 05., 14:18

Újabb erősítést jelentett be a Futsal Klub Székelyudvarhely, a csapat vezetősége megegyezett a Dévai VSK egyik alapemberével, Sergiu Gavrilăvel. Sorsoltak a futsal Bajnokok Ligájában, a magyar és a román aranyérmes is kemény csoportba került.

Villámgyors szélső érkezik Déváról Székelyudvarhelyre
Az új szerzemény, Sergiu Gavrilă és az FK sportigazgatója, Jakab Zoltán Fotó: Facebook/Futsal Klub Székelyudvarhely

A 23 éves balszélső Sergiu Gavrilă aláírt a következő szezonra – jelentették be az udvarhelyiek közösségi oldalán. A fiatal játékos a 2024-es Román Kupa-győztes Dévai VSK-tól érkezik, az együttes egyik meghatározó tagja volt, az U19-es korosztályos román válogatott korábbi csapatkapitánya a felnőtt futsalválogatottban is bemutatkozott.

Gavrilă a harmadik friss ember Udvarhelyen, hiszen korábban aláírt az elmúlt években sikert sikerre halmozó Galaci United két meghatározó tagja, Petrișor Toniță kapus és Vlăduț Dudău mezőnyjátékos, illetve Florin Ignat vezetőedző is az FK-hoz írt alá.

Sorsoltak a BL-ben

Az Európai Labdarúgó-szövetségnél elkészítették a teremlabdarúgó Bajnokok Ligája 2024/25-ös kiírásának sorsolását. A román bajnok a címvédővel került össze, a magyar aranyérmesre is nehéz feladat vár.

A magyar és román bajnok, a Szombathelyi Haladás VSE és a Galaci United az elmúlt évek remek teljesítményének köszönhetően a főcsoportban kapcsolódik be a küzdelmekbe, ahol négy kvartett, összesen 16 csapat szerepel. Három-három együttes kerül majd be az elitkörbe.

A szerencse egyik csapat mellé sem szegődött, ugyanis kemény ellenfeleket kaptak.

A Haladás VSE a 4. csoportba került, ahol a házigazda Kairat Almaty mellett a szintén kazah Futsal Club Semey, valamint a portugál Sporting Club de Portugal lesznek az ellenfeleik az október 22–27. között, Almatiban megrendezésre kerülő tornán.

A Galaci Unitedet a 3. csoportba sorolták, ahol a szlovén FK Dobovec, a horvát Dinamo Zagreb és a spanyol Palma Futsal lesznek az ellenlábasok. A mérkőzéseket októberben Palma de Mallorcán rendezik meg. A kvartett fő esélyese a házigazda Palma Futsal, a Bajnokok Ligája legutóbbi két kiírásának győztese.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.