Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Újból az élvonalra váltott jegyet a Kézdivásárhelyi SE

Sebestyén Ervin 2022. április 04., 12:02 utolsó módosítás: 2022. április 04., 12:10

Kézdivásárhelyen rendezték azt a négyesdöntőt, amelynek tétje a teremlabdarúgó 1. Ligába való feljutás volt. A házigazda és a Dévai West szerezte meg az indulási jogot.

Újból az élvonalra váltott jegyet a Kézdivásárhelyi SE
Tavaly az 1. Ligában szerepeltek, jövőre ismét ott rúghatják. Archív Fotó: Haáz Vince

A Ceahlăul Piatra Neamț a futsal 2. Liga keleti, 1-es csoportját nyerte meg, a Kézdivásárhelyi SE a közép, 2-est, míg Déva a nyugati, 3-asban szerzett első helyet. A Kolozsvári Clujana egészítette ki a mezőnyt, amely utolsó helyen zárt az élvonalban, így nekik selejtezőmeccseket kellett játszaniuk. Péntektől vasárnapig a kézdivásárhelyi sportcsarnokban körmérkőzések során döntötték el azt, ki végez az első két helyen, jut az élvonalba.

A torna a Kolozsvári Clujana–Kézdivásárhelyi SE összecsapással indult, ahol szünetben már 5–0-ra vezetett a házigazda, a végéig megmaradt ez a különbség, így bizakodva várhatta a folytatást. A nap második összecsapása is 7–2-es végeredménnyel zárult, itt a Déva magabiztosan kezdett a Piatra Neamț ellen.

Szombaton előbb az a két csapat nézett farkasszemet, amely vereséget szenvedett: Piatra Neamț tehetetlen volt Kolozsvárral szemben is, ismét hetet kaptak (7–3). A győztesek csatája a félidőben 2–2-es döntetlenre állt, a pihenőt követően a Hunyad megyeiek rátettek egy lapáttal, ezt pedig már nem bírta el a házigazda, 6–2-es vereséget könyveltek el.

Az utolsó napra, vasárnapra maradt a döntés, hogy melyik két klub folytathatja a soron következő szezonban a futsal 1. Ligában. A KSE–Piatra Neamț párharcon nem bízta a véletlenre a feljutást a házigazda, a félidőben már 6–0 állt az eredményjelzőn. A második játékrészben próbált kapaszkodni az ellenfél, 9–4 lett a végeredmény – ezzel pedig eldőlt, a Kézdivásárhelyi SE bebiztosította a feljutást. A másik összecsapáson a két fél osztozkodott a pontokon – így a tornát a Dévai West nyerte a KSE előtt, ők ketten szereztek indulási jogot.

A Kézdivásárhelyi SE egy év szünetet követően újból ott lehet a teremlabdarúgó 1. Ligában – amennyiben vállalják az indulást a legjobbak között.

Teremlabdarúgó 2. Liga, feljutási torna

1. forduló: Kolozsvári Clujana–Kézdivásárhelyi SE 2–7, FC Piatra Neamț–Dévai Wet 2–7.
2. forduló: Piatra Neamț–Kolozsvár 3–7, Déva–Kézdivásárhely 6–2.
3. forduló: Kézdivásárhely–Piatra Neamț 9–4, Kolozsvár–Déva 6–6.

Végeredmény:

1. Déva 7 pont,
2. Kézdivásárhely 6,
3. Kolozsvár 4,
4. Piatra Neamț 0.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.