Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Székelyföldön rajtol az idény, megvan a futsal 2. Liga mezőnye

Zátyi Tibor 2022. augusztus 24., 12:44 utolsó módosítás: 2022. augusztus 26., 11:54

A beharangozott nyolc klub helyett idén is csak hét lesz a teremlabdarúgó-élvonalban. A pontvadászat szeptemberben rajtol el, az évad pedig Székelyudvarhelyen kezdődik, itt rendezik a Szuperkupa-meccset. Lezárult a nevezés a másodosztályban, ezúttal is sok székely csapatnak szurkolhatunk.

Székelyföldön rajtol az idény, megvan a futsal 2. Liga mezőnye
A Dévai Autobergamo tavaly mindkét kiírásban második lett. Székelyudvarhelyen szerezhet trófeát Fotó: Erdély Bálint Előd

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) teremlabdarúgó szakosztályának döntése értelmében az idei Szuperkupa-mérkőzésnek a székelyudvarhelyi sportcsarnok ad otthont. Ezen a tavalyi két döntős, a Galaci United és a Dévai Autobergamo néz farkasszemet – előbbi nyerte mind a bajnokságot, mind pedig a kupakiírást. Az összecsapást augusztus 29-én, hétfőn 18 óra 30 perctől rendezik, a belépés pedig díjtalan lesz. Ez az első alkalom, hogy Udvarhelyen adják át a trófeát.

A pontvadászat új kiírása, a 2022–2023-as szezon egy hétre rá indul, igaz, csupán egyetlen mérkőzést, a Luceafărul Buzău–Kolozsvári Clujana párharcot játsszák le. A többi meccset elnapolták, miután a román U19-es futsalválogatott a spanyolországi korosztályos Európa-bajnokságon szerepel.

Akárcsak tavaly, idén is hétcsapatos lesz az 1. Liga. A Sporting Ciorăști vezetősége úgy döntött, visszalép a küzdelmektől. A Vrancea megyei klub megfelelő anyagi háttér nélkül maradt, így egy év élvonalbeli szereplést követően még csak a másodosztályban sem indul el.

Fotó: Erdély Bálint Előd

A 2. Ligába nevezett be a KSE

Az FRF két csoportba osztotta a teremlabdarúgó másodosztály 12 csapatát, a székelyföldi csapatok nem kerültek egy szériába. Az 1-es csoportban szerepel a Kézdivásárhelyi SE, amely az előző szezonban kivívta a jogot az élvonalbeli indulásra, ám ezúttal sem élt ezzel.

„Ez már a harmadik év, amikor feljutottunk a futsalcsapatunkkal az 1. Ligába, de nem vállaltuk az indulást. Mivel az együttesünk a labdarúgó 3. Ligában is játszik, nem tudtuk volna összeegyeztetni a két versenynaptárt, illetve nem biztos, hogy az új játékosok is vállalták volna a kettős terhelést. A futsal másodosztályban a továbbiakban is az a célunk, hogy megnyerjünk minden mérkőzést és a legjobbat hozzuk ki magunkból” – nyilatkozta Gazda József, a KSE edző-játékosa.

A bajnokság szeptember közepén kezdődik, az oda-visszavágókat rájátszás követi majd.

Teremlabdarúgó 2. Liga
1-es csoport: Futsal Ceahlăul, Mausoleul Mărășești, Olimpia Rm. Sărat, Fortius Buzău, Galaci Universitatea és Kézdivásárhelyi SE.
2-es csoport: Inter Gyergyó, Gyergyóremetei Kereszthegy, Korondi Junior, Marosvásárhelyi VSK, Metropolitan Ișalnița, Simándi Sólymok.

 

 

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.