Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Székelyföldi játékosok góljai is kellettek a grúzok legyőzéséhez

Horváth Bálint Ottó 2022. március 16., 21:20 utolsó módosítás: 2022. március 16., 21:25

Megszenvedett a győzelemért a romániai U19-es teremlabdarúgó-válogatott Georgia ellen, kétgólos hátrányból fordítva 3–2-re nyert, így saját kezében van a sorsa a Szlovákia elleni összecsapás előtt.

Székelyföldi játékosok góljai is kellettek a grúzok legyőzéséhez
Galérianézet
A csapatkapitány Kerestély József gólt nem szerzett, de a legveszélyesebb hazai játékos volt Fotó: Haáz Vince

Népes közönség fogadta a több székelyföldi játékost felvonultató romániai együttest szerdán kora este a marosvásárhelyi Sportcsarnokban az Európa-bajnoki selejtező 5-ös csoportjának első mérkőzésén.

Fotó: Haáz Vince

Óvatos játék jellemezte az összecsapás első perceit, majd amire a házigazdák átvették volna a kezdeményezést, a grúzok alig fél perc alatt kétszer is betaláltak. A romániai játékosok leginkább a csapatkapitány és az FK Székelyudvarhely játékosa, Kerestély József révén próbálkoztak, akinek lövéseit rendre blokkolta az ellenfél.

Fotó: Haáz Vince

Robert Lupu szövetségi kapitány csapata mezőnyfölényben játszott, és az első félidő közepén a szintén az udvarhelyi gárdánál szereplő Csog Csongor találatával szépített. A vendégek ritkán jutottak el a kapuig, de annál veszélyesebbek voltak, gólt azonban újra a hazaiak szereztek, a hazai közönség előtt szereplő, a Marosvásárhelyi VSK futsalosa, Nagy Tamás egyenlített. A szünet előtt még a vezetést is átvehette volna a romániai együttes, amely tízmétereshez jutott, de Kerestély lövését védte a kapus.

Fotó: Haáz Vince

A második játékrész első másodperceiben a grúzok közel voltak ahhoz, hogy újra előnybe kerüljenek, de a másik oldalon Kerestélynek ismét lehetősége volt a gólszerzésre, aki a mezőnyben a legveszélyesebb játékos volt. Ezután mindkét csapat nagy helyzeteket hagyott ki, a vendégek nem tudták kihasználni a védelmi hibákat, míg a házigazdáknál Miklós Árpád ziccert rontott.

Fotó: Haáz Vince

A többet próbálkozó romániai együttes végül mégis sikerrel járt, egy öngólnak köszönhetően a javára fordította az eredményt. A vége felé közeledve a hazaiak sérülés miatt elveszítette két alapjátékosukat, Vlad Iliét és Kerestélyt, akik azonban a végére mégis visszatértek a pályára. Az utolsó öt és fél percben a grúzok vészkapussal játszottak, a legvégén is megvolt az esélyük a döntetlen elérésére, de a romániai játékosoknak sikerült kivédekezni a támadásokat.

Fotó: Haáz Vince

A 3–2-es győzelemmel Románia válogatottja tett egy lépést az idei spanyolországi kontinenstornán való részvétel felé. Az együttes sorsa a saját kezében van, a továbbjutást pénteken 18 óra 30 perctől Szlovákia ellen harcolhatja ki.

Fotó: Haáz Vince

Teremlabdarúgás, U19-es Európa-bajnoki selejtező, 5. csoport:
Románia–Georgia 3–2 (2–2).
Gólszerzők: Csog (11.), Nagy (17.), Kurtsadze (35., öngól), illetve Kurtsadze (4.), Giorgadze (5.).
Románia: Cârdei – Ilie, Miklós, Trifa, Keresztély. Cserék: Căruntu, Barbócz, Nagy, Csog, David, Roca, Tarabic.
Georgia: Gogsadze – Kurtanidze, Tkeshelashvili, Egriselashvili, Lagazashvili. Cserék: Kotrikadze, Kurdashvili, Dvali, Kurtsadze, Giorgadze, Oragvelidze, Bolkvadze.
Vezették: Damian Grabowski (lengyel), Panadzsiotisz Ntalasz (görög).

Fotó: Haáz Vince

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.