Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Váratlan fordulat: mégis le kell játszani az elmaradt vásárhelyi futsalmeccset

Horváth Bálint Ottó 2024. április 24., 12:48

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) döntése értelmében csütörtökön rendezik meg a Marosvásárhelyi VSK és a Dévai West közötti mérkőzést a teremlabdarúgó 1. Liga alsóházában, amely a hónap elején azért maradt el, mert a vendégek nem jelentek meg.

Váratlan fordulat: mégis le kell játszani az elmaradt vásárhelyi futsalmeccset
A pályán is le kell győzzék a dévaiakat a vásárhelyiek Fotó: Haáz Vince

A marosvásárhelyi találkozót még április 1-jén kellett volna megrendezni a bajnokság alsóházi rájátszásának 3. fordulójában, ám a dévai klub nem érkezett meg a Simon László Sportcsarnokba, a távolmaradásáról pedig semmilyen formában nem értesítette a VSK-t.

Az elmaradt mérkőzést a vásárhelyiek első körben játék nélkül, zöld asztalnál 5–0-ra nyerték meg. Nemrég azonban a Román Labdarúgó-szövetség (FRF)

azt a döntést hozta, hogy mégis le kell játszani a meccset, az új időpont szerint csütörtökön 18 órától lépnek pályára a csapatok.

A Marosvásárhelyi VSK a szövetségtől kapott egy értesítőt, amelyben az szerepel, hogy a hónap eleji találkozót megelőzően a dévai klubnak elromlott a kisbusza, amivel utazott volna, és azért nem tudtak eljutni a mérkőzésre.

Cosmin Gherman, a marosvásárhelyi együttes vezetőedzője nem érti, hogy ez miként történhetett meg, mert olyan csapatról van szó, amelynek a játékosai személyautókkal utaznak a kiszállásokra és csak a meccseken találkoznak egymással…

„Azt is megtehettük volna, hogy nyomást gyakorlunk a szövetségre, mert nem értünk egyet ezzel a döntéssel. Sajnálatos, hogy ez megtörténik, megengedik nekik, hogy akkor játszanak, amikor akarnak.

De mi tiszteljük a versenysorozatot, számunkra az a fontos, hogy játsszunk, és a pályán dőljenek el az eredmények. Őszintén örülök, hogy még lesz két mérkőzésünk ebben a szezonban, láthatom a fiúkat, hogyan teljesítenek a komolyabb tét nélküli meccseken”

– nyilatkozta a Székely Sport érdeklődésére Cosmin Gherman.

A VSK szakvezetője kiemelte, az első számú célkitűzésüket már korábban teljesítették, hiszen bebiztosították a bennmaradásukat az élvonalban, viszont a szezon végén szeretnék megőrizni az alsóházban a harmadik, összesítésben a hetedik helyet.

„Két győzelemmel akarjuk zárni az idényt, a dévaiak elleni mérkőzés után vasárnap a Mausoleul Mărășești ellen is nyernünk kell. A fiúk alig várják, hogy hazai pályán teljesítsenek, mi vagyunk az első számú esélyesek, és hiszem azt, hogy a legjobbjukat fogják nyújtani, teljesen megbízom bennük” – fogalmazott az edző.

Teremlabdarúgó 1. Liga, alsóházi rájátszás

Sorrend
Csapat
Mérkőzés|ME
Győzelem
Döntetlen
Vereség
Gólkülönbség
Pont
1
Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC
4
4
0
0
32-15
43
2
Mausoleul Mărăşeşti
4
3
0
1
21-14
28
3
Marosvásárhelyi VSK
4
3
0
1
29-15
21
4
Luceafărul Buzău
4
0
0
4
15-32
18
5
Dévai West
4
2
0
2
27-23
15
6
Simándi Sólymok
4
0
0
4
8-33
9

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.