Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Újraéledt az Imperial Wet – elkezdődött a Hargita megyei teremlabdarúgó-bajnokság új idénye

Horváth Bálint Ottó 2022. február 21., 11:08 utolsó módosítás: 2022. február 21., 11:12

Balánbányán rendezték meg a Hargita megyei teremlabdarúgó-bajnokság új idényének első tornáját, a szombati mérkőzéssorozat végén a Csíkszeredai Imperial Wet zárt az első helyen.

Újraéledt az Imperial Wet – elkezdődött a Hargita megyei teremlabdarúgó-bajnokság új idénye
Galérianézet
Az Imperial Wet csapata mind a négy mérkőzését megnyerte Balánbányán Fotó: Pinti Attila

A megmérettetésen a csík- és gyergyószéki együttesek találkoztak egymással. Öt együttes, a Balánbányai Bányász, a Gyergyószárhegyi Bástya, a Csíkszeredai Imperial Wet, illetve a Gyergyószentmiklósi Inter és a Gyergyóremetei Kereszthegy U19-es csapata lépett pályára.

A kiírás szerint mindenki játszott mindenkivel, a Csíkszeredai Imperial Wet mind a négy meccsét megnyerve végzett a csoport első helyén, második pedig Balánbánya csapata lett.

Fotó: Pinti Attila

Az Imperial Wet a 2020/2021-es szezon országos bajnoka, de nyáron a csapat visszalépett az élvonalbeli bajnokságból. A szabályok szerint lentről, a megyeiből indulva lehet újrakezdeni. Jelenleg helyiek, a klub régi játékosai alkotják az együttest.

Megkerestek a fiúk, a csapat régi tagjai. Támogatom őket abban, hogy ne szűnjön meg a teremlabdarúgás Csíkszeredában

– mondta el a Székelyhonnak Görbe Walter, a csapat tulajdonosa, aki jelenleg a csíki hokicsapat egyik fő támogatója.

A balánbányai torna eredményei: Balánbánya–Inter Gyergyó U19-es csapata 3–3, Imperial Wet–Kereszthegy U19-es csapata 8–2, Balánbánya–Szárhegy 7–0, Inter Gyergyó–Kereszthegy 2–1, Szárhegy–Inter Gyergyó 2–2, Imperial Wet–Balánbánya 7–1, Szárhegy–Imperial Wet 1–7, Kereszthegy–Balánbánya 1–7, Inter Gyergyó–Imperial Wet 0–7, Kereszthegy–Szárhegy 7–6.

Fotó: Pinti Attila

Az udvarhelyszéki csoportban a Székelykeresztúri Egyesülés, a Homoródalmási Homoród, a Zeteváraljai Küküllő Forrása, az Udvarhelyi UH SE és a Korondi Junior U19-es csapata szerepel, a tervek szerint a csoportmeccseket február végén rendezik. A megyei bajnokság négyes döntővel (final four) zárulna, ennek megrendezését eddig Csíkszereda kérte.

Megvan a korondiak első győzelme

Csak az egyik mérkőzést játszották le hétvégén a teremlabdarúgó 2. Liga székely csoportjában: a korondiak hazai pályán 4–2-re nyertek Gyergyószentmiklós csapata ellen, ezzel megszerezték első győzelmüket a bajnokságban.

Teremlabdarúgó 2. Liga, alapszakasz, 2. csoport, 10. forduló:
Korondi Junior–Gyergyószentmiklósi Inter 4–2 (2–1),
gólszerzők Vékony Norbert 2, Orbán Róbert és Józsa Sándor, illetve Berecz és Hofman. Kedden 18 órától: Gyergyóremetei Kereszthegy–Kézdivásárhelyi SE.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.