Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

 

Nyerhető meccset veszítettek el az udvarhelyi futsalosok

Zátyi Tibor 2022. szeptember 30., 20:30

Habár háromszor is vezetett, végül sima vereséget szenvedett a Futsal Klub Székelyudvarhely, pénteken kora este a tüzesebben játszó vendég Dévai Autobergamo könyörtelenül kihasználta a hibákat és 7–4-re nyert a városi sportcsarnokban.

Nagyszerűen kezdtek a hazaiak, aztán alábbhagyott a teljesítményük Fotó: Beliczay László

A mérkőzést szeptember elején kellett volna lejátszani a teremlabdarúgó 1. Liga nyitófordulójában, ám az U19-es válogatott Eb-szereplése miatt elnapolta a szövetség.

Kevesen, mintegy kétszázan voltak kíváncsiak a tavalyi ezüst- és bronzérmes csatájára a városi sportcsarnokban. A hazaiaktól Bálint Andor eltiltás, míg a nyáron érkezett Küsmödi Tamás egészségügyi problémák miatt nem állt Jakab Zoltán edző rendelkezésére.

Sokat nem kellett várni az első gólokra, a második percben kétszer is zörrent a dévai háló: előbb Kedei ért bele egy átadásba, a labda így a hálóba hullott (1–0), majd húsz másodperccel később Iszlai bombázott a jobb oldalról, kb. tíz méterről a kapuba (2–0). Tankó pedig még ugyanabban a percben a kapu torkából lőtt mellé.

Fotó: Beliczay László

Ezután Déva átvette a mérkőzés irányítását, Grigorașnak először a 7. percben akadt védeni valója, túloldalt pedig Kerestély cselezte magát ziccerbe, utolsó pillanatban szögletre mentettek a vendégek. A következő lehetőséget a dévaiak már gólra váltották, Kedei labdavesztését követően Gavrilă lőtt laposan a hálóba (2–1). Kiegyenlítődött a csata a pályán, Iszlai kapáslövése ment alig fölé, majd Tankót blokkolták az utolsó pillanatban. Az újabb gólt ismét a dévaiak szerezték, Balázsi adta el könnyelműen a labdát, Robert Matei Gavrilă elé tálalt, aki Grigoraș mellett a hálóba gurított, így a 13. perc végén kezdődhetett minden elölről (2–2).

Hamarosan a harmadik udvarhelyi gólnak tapsolhatott a közönség, bő perccel később nem tudott felszabadítani Déva, a középre belőtt labdát Tankó közelről a hálóba bombázta (3–2). A szünet előtt Kanyó távoli lökete zúdult mellé, majd egy szépen felépített támadás végén Cojocaru sarokkal gurította el a labdát Tankó lábai között a hálóba (3–3), így döntetlennél vonultak pihenőre a felek.

Fotó: Beliczay László

Udvarhelyi bombákkal és egy Kanyó góllal folytatódott a második félidő – a kézdivásárhelyi futsalos megdolgozott a találatáért (4–3). Hamar jöhetett volna a válasz, ám a nagyon jól játszó Gavrilă lövését védte az FK kapusa.

A következő percek komolyabb esemény nélkül teltek, aztán Déva egy percen belül megfordította az állást: Cristian Matei lába sült el tizenöt méterről, a labda a bal alsóban landolt (4–4), majd Cojocaru lövése pattant meg egy hazai lábon, Grigoraș nem tudott védeni (4–5).

Fotó: Beliczay László

Déva átadta a kezdeményezést, be is szorult, de hatékonyan pörgette a másodperceket, az FK komolyabb lehetőséget ritkán tudott kialakítani: Kedei ziccere mellé ment, majd Tankó durrantott fölé. Az Autobergamo amikor felért az udvarhelyi kapu elé, mindig veszélyes volt: Cojocaru próbálkozását tolta bravúrral fölé Grigoraș.

A 33. percben emberelőnybe került az FK, a duplázó Gavrilăt verte át nagyon szépen Tankó, a dévaiak játékosa pedig szabálytalankodott ellene, villant a sárga lap, és mivel volt már egy neki az első játékrészből, kiállították. Megjött a közönség hangja is, ám Kedei, Kanyó, illetve Iszlai sem tudott betalálni, és amint kiegészült Déva, Cojocaru indult meg, szólója végén hatalmas gólt lőtt (4–6).

Fotó: Beliczay László

Öt perc maradt a meccsből, a hazaiak időkérés után vészkapusos taktikára váltottak, de túl lassan járatták a labdát, körülményesek voltak, a fáradó Déva magabiztosan védekezett, és amikor tudta, mindenféle cselt bevetve húzta az időt, aztán egy perccel a vége előtt Cristian Matei végleg eldöntötte a meccset (4–7).

Habár kiválóan kezdett az FK Székelyudvarhely, idővel nagyon visszaesett a játéka, egy nyerhető meccsen szenvedett háromgólos vereséget. Válogatott szünet következik, majd a negyedik játéknapon, október közepén a bajnok Galaci United jön Székelyudvarhelyre.

Fotó: Beliczay László

Teremlabdarúgó 1. Liga, 1. forduló (pótolt mérkőzés):
Futsal Klub Székelyudvarhely–Dévai Autobergamo 4–7 (3–3)
Gólszerzők: Kedei (2.), Iszlai (2.), Tankó (15.), Kanyó (22.), illetve Gavrilă (8., 13.), Cojocaru (19., 28., 35.), Cr. Matei (27., 39.).
Kiállítva: Gavrilă (33., Déva).
FK: Grigoraș – Kedei, Iszlai, Tankó, Kanyó. Játszott még: Balázsi, Miklós, Kerestély. Déva: Dinicuța – Cr. Matei, Gavrilă, Cojocaru, Tifán. Játszott még: R. Matei, Aramă, Boldor.

Teremlabdarúgó 1. Liga, 2022–2023-as alapszakasz, 1. forduló


Teremlabdarúgó 1. Liga, 2022–2023-as alapszakasz

Sorrend
Csapat
Mérkőzés|ME
Győzelem
Döntetlen
Vereség
Gólkülönbség
Pont
1
Galaci United
3
3
0
0
20-5
9
2
Dévai Autobergamo
3
2
0
1
12-8
6
3
Luceafărul Buzău
3
1
0
2
11-10
3
4
Futsal Klub Székelyudvarhely
2
1
0
1
9-10
3
5
Temesvári CFR
3
1
0
2
8-10
3
6
Dévai West
2
1
0
1
5-8
3
7
Kolozsvári Clujana
2
0
0
2
1-15
0

Fotó: Beliczay László

Fotó: Beliczay László

Fotó: Beliczay László

Fotó: Beliczay László

Fotó: Beliczay László

Fotó: Beliczay László

Fotó: Beliczay László

Fotó: Beliczay László

Fotó: Beliczay László

Fotó: Beliczay László

Fotó: Beliczay László

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS

 
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.