Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Megvédte címét, az Elit Liga bajnoka maradt az FK Székelyudvarhely

Zátyi Tibor 2023. május 28., 17:24 utolsó módosítás: 2023. május 28., 21:14

Izgalmas, az utolsó másodpercig kiélezett csatában a Futsal Klub Székelyudvarhely 3–2-re legyőzte a házigazda Dévai Autobergamót az U19-es teremlabdarúgó Elit Liga vasárnapi döntőjében.

Megvédte címét, az Elit Liga bajnoka maradt az FK Székelyudvarhely
Kiélezett csatában húzták be az aranyérmet. Archív Fotó: Beliczay László

Ahogy várható volt, kiélezett csatát hozott a finálé, amelyen habár mezőnyfölényben játszott az FK, sokáig nem tudta helyzeteit gólra váltani, míg a házigazda dévaiak Matieș révén már a 6. percben előnybe kerültek. Mint kiderült, ez volt az első félidő egyetlen találata is.

Térfélcserét követően az elődöntőben a Futsal Ceahlăul Piatra Neamț ellen mesterhármast elért Boga a 23. percben egyenlített. Ez megnyugtatta Jakab Zoltán együttesét, míg a dévaiak egyre idegesebben kezdtek játszani. A második játékrész közepén ismét Boga csapott le, így már az FK volt előnyben. A Florin Matei által irányított hazaiak ostrom alá vonták az udvarhelyi kaput, majd kapus nélküli játékra váltottak – ez balul sült el, Popovics használta ki a lehetőséget, a 38. percben már két gól volt az FK előnye.

A hazai közönség által előretolt hazaiak viszont nem adták fel, és bő egy perccel a vége előtt visszajöttek egy gólra. Ezután nagyon feszültté vállt a játék, Tompea bemutatott egy hatalmas védést, madj egy másodperccel a végső dudaszó előtt tömegjelenet alakult ki az FK hatosában. Miután lecsillapodtak az indulatok a vendégektől Péter Miklóst, a hazaiaktól Budait és Tameșt állította ki a játékvezető.

Dévának még volt ideje egy pontatlan lövésre, ez messze elkerülte a kaput: az FK Székelyudvarhely megvédte bajnoki címét a teremlabdarúgó Elit Ligában!

A bronzmérkőzésen a Kézdivásárhelyi SE szerezte az első gólt, ám innen a Futsal Ceahlăul Piatra Neamț zsinórban négyet lőtt. Innen sikerült még visszakapaszkodnia majd egyenlítenie a KSE-nek, ám ismét az ellenfél diktálta az iramot, így végül 6–5-re vereséget szenvedett.

Teremlabdarúgó Elit Liga, döntő
Futsal Klub Székelyudvarhely–Dévai Autobergamo 3–2 (0–1),
gólszerzők Boga (23., 30.), Popovics (38.), illetve Matieș (6.), Bozan (39.)
FK: Tompea - Péter M., Csiki Zs., Boga, Popovics. Cserék: Bálint L. - Antal, Kedei Z., Simó, Szfárli, Péter T., Csiki H., Kis, Bálint P. Vezetőedző: Jakab Zoltán.
Autobergamo: Bârsan - Budai, Sandu, Strugariu, Tameș. Cserék: Maties, Bozan. Vezetőedző: Florin Matei.

A bronzmérkőzésen: Futsal Ceahlăul Piatra Neamț–Kézdivásárhelyi SE 6–5.
A KSE góllövői: Popescu (2), Bînță, Albu, Pătrășcoiu.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.