Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Közel volt a székely döntő, csak az FK Székelyudvarhely jutott tovább

Zátyi Tibor , Daczó Hodor Barna 2023. május 27., 21:17

Az U19-es teremlabdarúgó Elit Liga Déván rendezett szombati elődöntőjében az FK Székelyudvarhely gólerős játékkal győzte le a Ceahlăul Piatra Neamț csapatát, míg a Kézdivásárhelyi SE kétgólos vezetés után maradt alul a gázigazda Autobergamóval szemben.

Közel volt a székely döntő, csak az FK Székelyudvarhely jutott tovább
Déván rendezik az U19-es futsaldöntőt Fotó: László Ildikó

Az első elődöntőben a Futsal Club Ceahlăul Piatra Neamț és a Futsal Klub Székelyudvarhely csapott össze. Az udvarhelyiek korán, már a 4. percben megszerezték a vezetést Popovics révén, ám az ellenfél hamar válaszolt, egy távoli lövés változtatott irányt és így Tompea nem tudott védeni. Gyorsan jött az FK válasza, Péter ugratta ki remekül Csikit, aki nem vétette el a ziccert. Alig egy perccel később ismét zörrent a Ceahlăul hálója, Simó indította ellentámadásra Bogát, aki be is fejezte az akciót, kettővel vezetett Udvarhely. A karácsonkőiek azonban nem adták fel, és rögtön a középkezdést követően kihasználták, hogy bealudt az FK védelme, a 9. percben 3–2 állt az eredményjelzőn. Ezt követően leálltak a felek a gólgyártással, a mezőnyben zajlott a játék, és amikor úgy tűnt, hogy egygólos vezetéssel mehet szünetre az FK, az utolsó percben Marian egyenlített.

A második játékrészben elmaradtak a nagyobb helyzetek, de azért az FK diktálta az iramot, egészen a 28. percig, amikor Boga lövése akadt be a karácsonkői kapuba, ismét vezetett az udvarhelyi csapat. A következő percben is gólt ünnepelhetett Jakab Zoltán vezetőedző együttese, ismét Boga volt a főszereplő, a kapust is kicselezve gurított a kapuba, mesterhármast ért el.

A találkozó vége felé vészkapusos taktikára váltott a Ceahlăul, ám komolyabb helyzetet nem sikerült kialakítaniuk. A meccs és a továbbjutás 19 másodperccel a vége előtt dőlt el végleg, amikor egy labdaszerzést követően Csiki lőtt az üresen maradt kapuba, beállítva ezzel a 6–3-as végeredményt.

Az Elit Liga második elődöntőjében a Kézdivásárhelyi SE és a házigazda Dévai Autobergamo találkozott. A KSE ifjú focistái pénteken a 3. Ligában léptek pályára, majd több mint 300 kilométert utaztak Dévára, ennek ellenére rendkívül határozottan kezdték a mérkőzést. Az első játékrészben kétszer találtak a dévaiak kapujába egy hazai gól ellenében, így a felek egygólos kék-fehér vezetésnél vonultak pihenőre. A második félidő is jól indult a kézdiek számára, újabb góllal 3–1-re növelték előnyüket. A házigazda alakulat rohamos támadásaira kontrákkal válaszolt a KSE, és rengeteg gólhelyzetet teremtettek, ám ezek rendre kimaradtak. A hazaiak ezzel szemben jobban sáfárkodtak lehetőségeikkel és végül 4–3-as győzelemmel kerültek a vasárnapi döntőbe.

Rancz Lajos klubelnök a mérkőzés után lapunknak így nyilatkozott. „A fiúk felülmúlták önmagukat, 3–1-nél lezárhattuk volna a mérkőzést, amikor az ellenfél kitámadott, ám rengeteg helyzetünk kimaradt. A vereség ellenére le a kalappal minden játékosunk előtt. Vasárnap a kisdöntőben játszunk és ez mindenképpen nagyon jó eredmény.”

A KSE vasárnap 13 órakor Karácsonkő ellen játssza a bronzmérkőzést, míg az FK Székelyudvarhely–Dévai Autobergamo döntő 15 órakor kezdődik.

Teremlabdarúgó Elit Liga, U19-es korosztály, elődöntő
Futsal Club Ceahlăul Piatra Neamț–Futsal Klub Székelyudvarhely 3–6 (3–3)
Az FK gólszerzői: Popovics (4.), Csíki Zs. (7., 40.), Boga (8., 28., 29.)

Dévai Autobergamo–Kézdivásárhelyi SE 4–3 (1–2)
A KSE gólszerzői: Popescu (2), Bînță.
KSE: Fábián Gy., Bînță I., Popescu S., Pătrășcoiu T. Játszott még: Gergely A., Kapusi Cs.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.