Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Kiscsapatok nagy napja: kikapott Buzăuban az FK Udvarhely

Zátyi Tibor 2022. március 23., 21:08 utolsó módosítás: 2022. március 24., 11:28

Óriási meglepetésekkel kezdődött a rájátszás a teremlabdarúgó 1. Ligában, a negyeddöntő első mérkőzésein a Futsal Klub Székelyudvarhely a Luceafărul Buzău, a Temesvári CFR pedig a Sportul Ciorăști vendégeként szenvedett vereséget.

Kiscsapatok nagy napja: kikapott Buzăuban az FK Udvarhely
Hazai pályán kell talpra állniuk az udvarhelyi futsalosoknak a Buzău elleni negyeddöntőben Fotó: László Ildikó

Szerdán este az alapszakasz hatodik helyén végzett Luceafărul Buzău vendége volt a Futsal Klub Székelyudvarhely, Jakab Zoltán tanítványai a szezon során háromszor is legyőzték házigazdájukat, így bizakodva várhatták az összecsapást.

Ez azonban egyáltalán nem úgy alakult, ahogy az udvarhelyiek elképzelték, hiszen a vezetést egy ellentámadás végén a hazaiak szerezték meg. Jött is a válasz, Miklós Tamás passzánál Bálint Andor volt a befejező ember, majd nem sokkal később fordított felállásban született meg a második udvarhelyi gól (1–2). Sokáig nem volt előnyben az FK, a lelkesen játszó Luceafărul hamar egyenlített. A hazaiak játéka sok gondot okozott az udvarhelyieknek, Andrei Grigorașnak többször dolga akadt, a szünet előtt két perccel elvégzett szabadrúgásnál már ő is verve volt.

Nem ingott meg az FK, és ismét gyorsan válaszolt, Tankó Levente egyenlített a szünet előtt (3–3).

A második félidő elején egymás után hagyta ki a ziccereit az FK, ez pedig megbosszulta magát, hiszen a bodzavásáriak életveszélyes ellentámadásokat vezettek, ezekből kettőt értékesítettek is (5–3). Jakab Zoltán vezetőedző lehozott kapusos taktikára váltott, ám így is nehezen sikerült feltörni a jól védekező és kontrázó Luceafărul védelmét, végül Kanyó Szilárd bombagólja hozta vissza az udvarhelyi reményeket.

A vérszemet kapó hazaiakat viszont ezen az estén semmi sem állította meg, egy szögletet követően ismét kétgólosra növelték előnyüket.

Habár Kanyó ismét egyre hozta vissza az FK-t, az utolsó percekben egyértelműen a hazaiaknak jött ki a lépés, kétszer is betaláltak az üresen maradt udvarhelyi kapuba és nagy meglepetésre 8–5-re megnyerték a negyeddöntő első mérkőzését.

„Amióta edzősködöm, 1997 óta, ez volt a legmegalázóbb vereségem, ez rendesen fájt. A meccs előtt még azt beszéltük, hogy kétszer meg kell verjük Galacot, és akkor bejutunk a döntőbe, most Buzăut kell kétszer legyőzzük, hogy egyáltalán elődöntősök legyünk. Nem állunk a legfényesebben, vannak sérültjeink. Vasárnapig a fejekben rendet kell raknunk. Ennél nehezebb meccseket már nyertünk meg otthon” – összegzett a meccset követően Jakab Zoltán.

Az FK így lépéskényszerben van, hiszen mindkét hazai mérkőzését meg kell nyerje, ha be akar jutni az elődöntőbe. Vasárnap 18 órakor rendezik a párharc második összecsapását.

A negyeddöntő másik ágán is meglepetés született, a Sportul Ciorăști 3–1-re verte a Temesvári CFR-t.

Teremlabdarúgó 1. Liga, rájátszás, negyeddöntő, első mérkőzés

Luceafărul Buzău–Futsal Klub Székelyudvarhely 8–5 (3–3)
Az FK gólszerzői: Kanyó 2, Bálint, Miklós T., Tankó.
FK: Grigoraș – Miklós T., Bálint, Kanyó, Kedei. Játszott még: Farkas – Gálfi, Tankó, Szécsi, Jakab.

Sportul Ciorăști–Temesvári CFR 3–1 (1–1)
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.