Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Emelt fővel búcsúzott a kupától az FK Székelyudvarhely

Zátyi Tibor 2023. február 21., 19:06

Kiesett a teremlabdarúgó Román Kupából a Futsal Klub Székelyudvarhely, az idei kiírás negyeddöntőjében, kedden kora este hősies csatában 5–4-re maradt alul a Galaci United otthonában.

Emelt fővel búcsúzott a kupától az FK Székelyudvarhely
Látványos, helyzetekben és fordulatokban gazdag meccset játszottak Fotó: Facebook/Sportul Ilustrat

Ahogy várható volt, hatalmas csatát és közönségszórakoztató játékot hozott a két együttes csatája, a hazaiaktól Araujo piros lapos eltiltás, míg a vendégektől Küsmödi sérülés miatt hiányzott.

A hazaiak kezdték jobban a találkozót, és az elején Cireș bombagóljával meg is szerezték a vezetést. Hamar jött a válasz, Balázsi volt kellőképpen erőszakos, Sasse távoli lövését Toniță nem ütötte ki messzire, a menteni akaró Krsticet megelőzve kotort a hálóba. Sokáig nem volt döntetlen az állás, a a 10. percben Crăciun nagy szóló során verekedte át magát az udvarhelyi védelmen és a bal alsóba lőtt.

Galac magas letámadással próbálta lassítani az FK támadásait, de a lelkesen játszó udvarhelyeik ismét egyenlítettek,

Balázsi remek passzát követően Kedei ugrott ki jól a galaci játékosok közül, és tízről hatalmas bombát eresztett a hazai kapuba.

Nem sokkal később nehéz helyzetbe került az FK, a vendégek kapusa, Farkas egy támadás során kétszer is labdába ért, emiatt közvetett szabadrúgáshoz jutottak a hazaiak. Florin Ignat edzőjátékos rögtön időt is kért, a kiválasztott taktikát pedig Dos Santos gólra is váltotta, egyben beállította a félidei 3–2-es eredményt.

A szünetet követően is bátran, támadó szellemben játszott az FK, míg a hazaiak főleg reklamálásaikkal hívták fel a figyelmet magukra, villantak is a sárga lapok (a meccs során ötször). A galaciak koncentrációja csökkent, Dos Santos könnyelműen el is adta a labdát, amire Bálint csapott le és könyörtelenül kihasználta a ziccerét. A brazil pillanatokkal később javította hibáját, és egy szögletet követően kapásból lőtt a hálóba.

A folytatásban is mindkét kapu előtt alakultak ki helyzetek, az újabb gólt a United szerezte, Boșneagă lövése megpattant Tankón, a labda pedig az udvarhelyi hálóba került.

Az FK viszont nem adta fel, és egy kiváló Miklós Tamás-keresztpasszt követően Iszlai egyre csökkentette a hátrányt.

Nyolc perccel a vége előtt a galaciaknak kigyűlt a csapathibája, Dos Santos szabálytalankodását követően kisbüntetőhöz jutott az FK, Iszlai azonban mellé lőtt.

A hajrában Ignat a gólvonalról mentett, majd két perccel a vége előtt lehozott kapusos taktikára váltott az FK, ám hiába, a galaciak minden erejüket mozgósítva védekeztek és minden próbálkozást blokkoltak.

Az udvarhelyiek tehát búcsúztak a kupától, de mindezt emelt fővel teszik, hiszen végig játékban voltak a címvédő otthonában. A négyes döntőbe korábban a másodosztályú Gyergyóremetei Kereszthegy, illetve a két élvonalbeli dévai csapat, a West és az Autobergamo jutott be.

Most két és fél hetes szünet következik az FK számára, március közepén pedig az alapszakaszban újabb rangadó vár a csapatra, a Dévai Autobergamo látogat Székelyudvarhelyre.

Teremlabdarúgó Román Kupa, negyeddöntő
Galaci United–Futsal Klub Székelyudvarhely 5–4 (3–2),
gólszerzők Cireș (4.), Crăciun (10.), Dos Santos (17., 25), Boșneagă (28.), illetve Balázsi (7.), Kedei (15.), Bálint (23.), Iszlai (30.)
FK: Farkas – Miklós, Iszlai, Kanyó, Bálint. Cserék: Gălățeanu, Tompea – Boga, Balázsi, Alan, Kedei, Kerestély, Tankó, Csomor. Vezetőedző: Jakab Zoltán.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.