Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Egy sikerre az aranytól az Imperial Wet

Zátyi Tibor 2021. április 24., 17:17

Nagyon jó helyzetkihasználásával és betonbiztos védelmével egy sikkere került a Csíkszeredai Imperial Wet, hogy megnyerje a teremlabdarúgó 1. Ligát, a döntő harmadik párharcában, szombaton délután 4–1-re győzött a Galaci United otthonában.

Egy sikerre az aranytól az Imperial Wet
Nagyszerű helyzetkihasználásának köszönhetően kényelmes győzelmet aratott a csíki együttes Fotó: Facebook/Imperial Wet Futsal

Nem spóroltak a látványból, a döntő első két meccséhez hasonlóan a harmadik találkozó is eseményekkel, helyzetekkel, kemény belépőkkel volt tele. A csíkiak jobban kezdtek, de fölényüket nem tudták kihasználni, a házigazda galaciak pedig idővel kiegyenlítették a játékot.

Nem lehetett unatkozni, hiszen mindkét kapu folyamatosan veszélyben forgott, a játékosok nem sajnálták egymást, villantak a sárga lapok, érződött, hogy nagy a tétje a mérkőzésnek. A 10. percben komoly fordulat történt, Lașcu ugrott ki a félpályán, ám a ziccerben elszaladó csíki játékost Tacot felborította, a játékvezetők pedig kiállították a moldáv játékost.

A csíkiak edzője, Cosmin Gherman rögtön időt kért és csapata hamar kihasználta az emberelőnyt, Eduardo Dos Santos spiccelt a hálóba.

Lehozott kapusos taktikára váltott Galac, be is szorult a saját kapuja elé a csíki csapat, jöttek is a hazai helyzetek, de Cârdei továbbra is nagyszerűen védett, így 1–0-s csíki előnynél mehettek pihenni.

A második félidőben is kiegyenlített volt a játék, a galaci támadásokat azonban már a félpályánál megállította a stabil csíki védelem, és ha át is törtek rajta, Cârdei mindig a helyén volt. A 26. percben megduplázta előnyét az Imperial, egy ellentámadás végén a Dos Santos elől menteni próbáló Burdujel saját kapujába rúgta a labdát.

Fotó: Facebook/Imperial Wet Futsal

A galaci támadások továbbra is körülményesek voltak, Araujo próbálkozott többször is egyénileg megoldani a gólszerzést, sikertelenül.

A mérkőzés a 36. percben dőlt el, ekkor Biró Attila talált be egyéni akcióból, majd nem sokkal később Dos Santos növelte négyre a csíki előnyt.

A galaciak az utolsó percben belőtték a becsületgóljukat, de ez csak a szépítésre volt elég, a csíkiak magabiztos játékkal nyerték a harmadik találkozót.

A döntő negyedik mérkőzését, amelyet ha megnyer az Imperial Wet, bajnok lesz, vasárnap 15.30-kor rendezik ugyancsak Galacon.

Teremlabdarúgó 1. Liga, döntő, 3. mérkőzés
Galaci United–Csíkszeredai Imperial Wet 1–4 (0–1)
gólszerzők Cojocaru (40.), illetve Dos Santos (12., 39.), Burdujel (26., öngól), Biró (35.)

A három nyert mérkőzésig tartó párharc állása: 2–1 az Imperial Wet javára.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.