Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Az FK-nak nem volt ellenszere a galaci játékra

Zátyi Tibor 2023. május 15., 19:38 utolsó módosítás: 2023. május 15., 19:48

A jobb helyzetkihasználás döntött a teremlabdarúgó 1. Liga döntőjének első mérkőzésén, a pragmatikus Galaci United hétfőn kora este 6–2-re legyőzte a ziccereit elpuskázó Futsal Klub Székelyudvarhelyt. Tanulnivaló van bőven, folytatás kedden, ugyancsak Galacon.

Az FK-nak nem volt ellenszere a galaci játékra
A döntő első meccsét a pragmatikus címvédő húzta be Fotó: Facebook/Galaci United

Veszélyesen kezdte a meccset az FK, és két és fél perc után meg is szerezte a vezetést, Miklós Tamás lekészítését követően Bálint Andor nagyon erős lövése tekeredett Toniță kapujába, hatalmas gól volt. Az előny mindössze 12 másodpercig tartott, ekkor a jobb oldali szögletponthoz közel szabadrúgáshoz jutott Galac, a kigurított labdát Pelé a hálóba lőtte. Nem sokkal később pedig hibázott az udvarhelyi védelem, a mélységi passzt kapott Crișan pedig hét méterről nem hibázott

– kevesebb mint egy perc alatt fordított a United.

A hazaiak átadták a kezdeményezést, ám ezzel nem tudott élni az FK, hiszen előbb Bálintnak, majd Kedei Barnának volt ziccere a kapussal szemben, aztán Tankó Levente bombája is elakadt a válogatott első számú kapusában. Galac sem tétlenkedett, akadt lehetőségük nekik is Farkas Róbert kapuja előtt. Az újabb gólra közel tíz percet kellett várni, ekkor a pragmatikus United egy ellentámadás végén kettőre növelte előnyét.

A masszív galaci védelmet nem tudta megbontani az FK, míg túloldalt Farkasnak kellett több ízben is játékba avatkoznia, így 3–1-es állásnál jött a szünet.

Térfélcserét követően hiába birtokolta többet a labdát, a United rögtön lecsapott a lehetőségre és Pelé révén tovább növelte a kölünbséget. A negyedik hazai gól fejben megtörte a vendég játékosokat. A 29. percben lehozott kapusos taktikára váltott az FK, ami rögtön visszafelé sült el, és Toniță révén 5–1-re módosult az állás, gyakorlatilag eldőlt a döntő első meccse.

A szépítés végül összejött, a megkülönböztető mezt viselő Miklós használt ki egy galaci védelmi hibát, hat és fél perccel a vége előtt három gól volt a hátrány. Ennél közelebb viszont nem tudott férkőzni Jakab Zoltán vezetőedző csapata, sőt Galac Pelé révén még egyet lőtt,

és magabiztosan húzta be az első meccset és összesítésben 1:0-ra vezet a három nyert mérkőzésig tartó párharcban.

A döntő második mérkőzését kedden 18 órától ugyancsak a galaci Dunărea sportcsarnokban rendezik. A bronzmérkőzés első összecsapását is kedden játsszák, 17 órától a Temesvári CFR a Dévai Autobergamót fogadja.

Teremlabdarúgó 1. Liga, döntő, első mérkőzés:
Galaci United–Futsal Klub Székelyudvarhely 6–2 (3–1)
gólszerzők Pelé (3., 23., 40.), Crișan (4.), Dudău (13.), Toniță (29.), illetve Bálint (3.), Miklós (34.)
Galac: Toniță – Cireș, Crișan, Araujo, Pelé. Cserék: Cârdei – Burdujel, Crăciun, Dudă, Ignat, Boșneagă, Oană, Arhire, Krstic. Edzőjátékos: Florin Ignat.
FK: Farkas – Tankó, Iszlai, Sasse, Bálint. Cserék: Gălățeanu, Tompea – Kedei, Miklós, Kanyó, Balázsi, Kerestély, Péter.
A három nyert mérkőzésig tartó párharc állása 1:0 Galac javára.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.