Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A Kereszthegy az első helyre tör a másodosztályban

Gergely Imre 2023. október 02., 13:42 utolsó módosítás: 2023. október 02., 13:56

Elrajtolt a teremlabdarúgó 2. Liga új idénye, ahol ebben az évben a korábbiakhoz képest kevesebb csapat szerepel. A Gyergyóremetei Kereszthegy célja a bajnokság megnyerése.

A Kereszthegy az első helyre tör a másodosztályban
A remeteiek kiválóan rajtoltak, megnyernék a hatcsapatos bajnokságot Fotó: Gyergyóremetei Kereszthegy

Mivel több együttes is úgy érezte, hogy nem fog szégyent vallani az élvonalban, vállalták az indulást az 1. Ligában, így a másodosztályban idén mindössze hat csapat maradt, ebből három székelyföldi:

azaz a Gyergyóremetei Kereszthegy, a Gyergyószentmiklósi Inter Gyergyó és a Korondi Junior 2017.

Mellettük még a Ceahlăul Patra Neamți , a Fortius Buzău és a Kolozsvári Clujana alkotják a másodosztály 2023–2024-es mezőnyét.

A csapatok létszámának csökkenése azt is jelenti, hogy idén már nem lesznek földrajzi szempontok szerint csoportokba sorolva az együttesek, hanem mindenki játszik mindenkivel.

A hétvégén lezajlott az első mérkőzés, ahol a Kereszthegy idegenben 11–3-ra ütötte ki a Ceahlăul csapatát.

A jó kezdés is igazolja, hogy nem túlzó cél számukra a másodosztályos bajnokság megnyerése. Amint Bakos Szabolcs, a gyergyóremeteiek ügyvezetője elmondta, úgy gondolják,

hogy a meglévő keretükkel képesek lesznek megszerezni az első helyet.

„A csapatunk jól felkészült a nyitómeccsre, és lényegében minden összejött nekünk. Vannak mérkőzések, amikor kimaradnak a helyzeteink, de most kijött a lépés, látszik, hogy kezdett összeszokni a társaság” – állapította meg Bakos Szabolcs.

Teremlabdarúgó 2. Liga, első forduló
Ceahlăul Patra Neamț–Gyergyóremetei Kereszthegy 3–11 (0–5)
Gólszerzők: Vasile Pruteanu (23.), Ionuț Apostoae (28.), Rareș Răduc (39.), illetve Csíki Zsolt (12., 33.), Cătălin Gabriel Doltea (13., 24.), Jakab Tamás (15., 25.), Szfárli Hunor (16.), Miklós Árpád (18.), Dobri Norbert (32., 38.), Vékás Barna (36.).

A Fortius Buzău–Inter Gyergyó mérkőzést elhalasztották, míg a Korondi Junior–Kolozsvári Clujana találkozót szombaton 15 órától rendezik.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.