Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Otthon nagyon megy, kihasználná ezt az elődöntőben az FK Udvarhely

Józsa Csongor 2022. április 13., 11:18 utolsó módosítás: 2022. április 13., 11:19

Négyen maradtak talpon a teremlabdarúgó 1. Liga rájátszásában, az idei kiírás elődöntőit rendezik. A Futsal Klub Székelyudvarhely az idény egyik legfontosabb párharcára hangol, az országot a Bajnokok Ligájában képviselő, pár héttel ezelőtt a Román Kupát elhódító Galaci Uniteddal csap össze. Az első mérkőzésnek szerda késő délután a székelyudvarhelyi sportcsarnok ad otthont.

Otthon nagyon megy, kihasználná ezt az elődöntőben az FK Udvarhely
Bíznak a hazai pálya előnyében, a szurkolók buzdítása nagy erőt adhat az udvarhelyieknek Fotó: Erdély Bálint Előd

A párharc az egyik fél két győzelméig tart, miután a pályaelőny a galaciaknál van, így roppant fontos az első, udvarhelyi mérkőzés. „Most kezdődik a bajnokság érdemi része. Meg kell mutatnunk, hogy igazán jó csapatunk van. Az idény alakulhatott volna úgy is, hogy nálunk legyen a pályaelőny, nem tudtunk ezzel a lehetőséggel élni. Első lépésben a szurkolóink előtt mindenképp nyernünk kell. Nem lehetetlen, már megtettük ezt ebben a szezonban. Amennyiben nem jön össze a diadal, kevés a sanszunk, hogy kiütjük őket” – mondta el megkeresésünkre az FK Udvarhely edzője, Jakab Zoltán.

Hozzátette, a fiúk hazai környezetben – ebben az évadban egyetlen mérkőzésen hagyták el vesztesen a játékteret, a többin diadalt arattak – rendre jól játszanak , így bízik a pozitív eredményben. A keret összes tagja bevethető – nincs eltiltott vagy olyan játékos, aki egészségügyi problémákkal küszködne. A rájátszásban a székelyföldieknek túlórázniuk kellett, összesítésben 2–1-re győzték le a Luceafărul Buzăut. Elődöntőbeli ellenfelük erőnyerő volt, így ők pihentebben várják ezt a felvonást.

Ami az egymás elleni szezonbeli párharcokat illeti, a székelyföldiek hazai környezetben az alapszakasz odavágói során, október 23-án gyűrték le a Duna-partiakat. Ezt követően még háromszor nézett farkasszemet a két rivális, mindhárom találkozót Galacon rendezték, rendre a United nyert: a visszavágón 6–1-re, a rájátszásban 6–2-re, míg a Román Kupában 5–1-re.

Az eredmények tekintetében megállapítható: saját szurkolótábora előtt kötelező nyernie az FK-nak, vereség esetén ugyanis borítékolható, hogy két alkalommal csoda volna legyűrni a friss Román Kupa-győztes ellenfelet.

Az FK–United összecsapást szerdán 18 órától rendezik a székelyudvarhelyi sportcsarnokban. A második meccset jövő héten, április 19-én, kedden Galacon játsszák. Az elődöntő másik ágán a Dévai Autobergamo 1:0-ra vezet, miután az első mérkőzésen 4–2-re nyert a Temesvári CFR otthonában – itt a második összecsapást szombaton játsszák.

Az ifik már a négyes döntőben

Három forduló maradt még hátra az U19-es futsal Elit Liga csoportküzdelmeiből, de már két továbbjutó kiléte ismert. Az egyik az FK Udvarhely, az egyetlen csapat a mezőnyben, amely még csak pontot sem hullajtott az idei kiírásban – toronymagas esélyese a bajnoki címnek –, a másik pedig az 1-es csoport második helyezettje, a FC Piatra Neamț.
A másik csoportban sokkal nagyobb a küzdelem, itt a Marosvásárhelyi VSK (16 pont), a Temesvári CFR (12) és a CFR Turnu Severin (10) között dől el, melyik kettő jut a négyes döntőbe. Az U19-es bajnokság final fourját a tervek szerint május közepén rendezik. 
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.