Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Nincs székelyföldi csoport a futsal 2. Ligában

Józsa Csongor 2022. szeptember 24., 12:49 utolsó módosítás: 2022. szeptember 24., 12:58

Előzően tizenketten neveztek a teremlabdarúgó másodosztályba, időközben az Olimpia Rm. Sărat visszalépett, így egy ötös és egy hatos csoportban ezen a hétvégén indítja a mezőny a küzdelmeket.

Nincs székelyföldi csoport a futsal 2. Ligában
Illusztráció Fotó: Pinti Attila

Érdekesség, hogy a székelyföldi csapatok nem kerültek egy szériába. Az 1-es csoportban a Kézdivásárhelyi SE – amely az előző szezonban kivívta a jogot az élvonalbeli indulásra, ám ezúttal sem élt ezzel –, a 2-esben pedig a többi gárda, a Gyergyóremetei Kereszthegy, a Marosvásárhelyi VSK, a Korondi Junior és a Gyergyószentmiklósi Inter szerepel. A versenykiírás alapján a oda-visszavágókat rájátszás követi majd.

Teremlabdarúgó 2. Liga 1-es csoport: Futsal Ceahlăul Piatra Neamț, Mausoleul Mărășești, Fortius Buzău, Galaci Universitatea és Kézdivásárhelyi SE. 2-es csoport: Inter Gyergyó, Gyergyóremetei Kereszthegy, Korondi Junior, Marosvásárhelyi VSK, Metropolitan Ișalnița, Simándi Sólymok.

A nyitófordulóban a KSE szabadnapos, a 2-es csoportban szombaton 18 órától Remete–Vásárhely, 19 órától Simánd–Korond, vasárnap 15 órától pedig Ișalnița–Gyergyó párharcokat rendeznek.

Az ifiknél is rajt

Az FK Székelyudvarhely bajnokként vágott neki a teremlabdarúgó U19-es pontvadászat új, 2022–2023-as szezonjának. Nagyon nehéz lesz a címvédés, hiszen a keret több tagja „kiöregedett”. A Jakab Zoltán által irányított együttes a 3-as csoportba kapott besorolást, a Gyergyószentmiklósi Inter, a Korondi Junior, a Marosvásárhelyi VSK, a Gyergyóremetei Kereszthegy és a Kolozsvári Clujana társaságában.

Fotó: Erdély Bálint Előd

A Kézdivásárhelyi SE itt is egy másik csoportba került, két galaci és két buzăui klub lesz az ellenfele. A csoportmeccseket követően a legjobbak az Elit Ligába jutnak, ahol az érmes helyezésekért küzdhetnek meg.

Ezen a hétvégén Kézdi szabadnapos, a 3-as csoportban két találkozót rendeznek, pénteken Gyergyó–Udvarhely mérkőzésen a bajnok 6–0-ra diadalmaskodott , vasárnap 12 órától Remete–Vásárhely összecsapás lesz.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.