Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Változtatott keretén, egy székely játékos nem kapott meghívót

Józsa Csongor 2023. szeptember 29., 14:34

Inkább egy honosított teremlabdarúgónak szavazott bizalmat a szövetségi kapitány. A hollandok elleni párosmeccs következik a romániai futsalválogatottnak.

Változtatott keretén, egy székely játékos nem kapott meghívót
Kacsó Endre kiküldte a meghívóit, hamarosan jön a hollandok elleni páros meccs Fotó: Beliczay László

Szeptemberben Románia a teremlabdarúgó vébéselejtező Elit Körében 3–1-es győzelemmel kezdett Azerbajdzsán ellen Buzăuban, majd 4–3-as vereséget szenvedett idegenben Kazahsztántól.

A Kacsó Endre szövetségi kapitány által irányított válogatottnak most két mérkőzése következik Hollandia ellen, a hazai találkozónak Pitești lesz a házigazdája október 8-án, vasárnap 18 óra 30 perctől. Két napra rá jön a visszavágó.

Románia három ponttal a második helyen áll a világbajnoki selejtezők elitkörének A csoportjában, a maximális pontszámmal rendelkező Kazahsztán mögött. A hollandok mindkét összecsapásukat elveszítették.

Kicsi módosított a pár héttel ezelőtti keretén a marosvásárhelyi tréner, az FK Székelyudvarhely játékosának, Bálint Andornak ezúttal nem küldött meghívót, helyette Savio Valadaresnek szavazott bizalmat, aki súlyos sérülés után tért vissza, és újból az 1.Ligában játszik.

Székelyföldi teremlabdarúgót így is találunk a romániai csapatban: Hadnagy Istvánt, Iszlai Richárdot és Mánya Szabolcsot.

A vébéselejtező Elit Körének öt csoportjának győztese egyenes ágon kijut a 2024. szeptember 14. és október 6. között Üzbegisztánban megrendezendő tornára. A második helyezettek közül a legjobb négy az utolsó két európai jegyért megküzd egy rájátszásban.

A romániai teremlabdarúgó-válogatott kerete

Kapusok: Petrișor Toniță (Galaci United), Theodor Lungu (Temesvári CFR).
Mezőnyjátékosok: Valentin Ilaș (Temesvári CFR), André Luis Sasse (FK Chrudim, Csehország), Paulo Ferreira (CD Póvoa, Portugália), Felipe de Oliveira (Kazma Futsal Club, Kuvait), Darius Nastai, Sávio Valadares, Sergiu Gavrilă (mindhárman Dévai VSK), Mánya Szabolcs (Sepsi-SIC), Hadnagy István, Iszlai Richárd (mindketten FK Székelyudvarhely), Daniel Araujo, Vlăduț Dudău, Andrei Crăciun (mindhárman Galaci United).
Szövetségi kapitány: Kacsó Endre.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.