Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Új arcok, hat székely ölti magára a futsalválogatott mezét

Józsa Csongor 2023. január 03., 15:51

Egy horvátországi felkészülési tornára kapott meghívást a román teremlabdarúgó-válogatott. A szövetségi kapitány újoncokat avat, négyen kaptak behívót az FK Székelyudvarhelytől.

Új arcok, hat székely ölti magára a futsalválogatott mezét
Kanyó Szilárd klubcsapata húzóembere volt az eddigi szezonban Fotó: Beliczay László

Január 10–16. között a horvátországi Porecben rendeznek nemzetközi futsal felkészülési tornát. A szervezők öt ország válogatottját hívták meg, a meccsek a világbajnoki selejtezőkre való felkészülés jegyében zajlanak majd.

Bosznia-Hercegovina, Észtország és Grönland mellett ott lesz Magyarország és Románia nemzeti együttese is.

A román válogatott szövetségi kapitánya, Kacsó Endre 15 játékosnak küldte el a behívót, közülük hat székely teremlabdarúgó. Négyen az FK Székelyudvarhely, ketten a magyar élvonalban szereplő Kecskemét sportolói.

Ezúttal több fiatalnak szavaztam bizalmat. Fontos tudnom, hogy ők a válogatottban miképp szerepelnek, mert azt már ismerem, hogy a klubcsapatokban és az ifiválogatottban mire képesek.

Fontos állomás ez számunkra a további vb-selejtezők felkészülésére. Ott egyelőre jól állunk, de hátradőlnünk nem szabad” – mondta el megkeresésünkre a marosvásárhelyi tréner.

A szövetségi kapitány, Kacsó Endre tizenöt játékost hívott be Fotó: Beliczay László

Remekül alakult az eddigi idénye Kanyó Szilárdnak. Az FK Székelyudvarhely egyik húzóembere volt, góljaival alaposan kivette a részét abból, hogy együttese jelenleg a második a tabellán, ott van a címvédő Galaci United sarkában a tabellán.

A 27 éves sportoló először öltheti magára a felnőtt válogatottban a nemzeti mezt.

„Bevallom, hogy vártam a behívót, de azért nem gondoltam volna, hogy ez már most megérkezik. Jól játszottam eddig a szezonban, felfigyelt rám a szövetségi kapitány, titkon reméltem, hogy meglesz a válogatottság, de úgy voltam vele, hogy lehet még most korai, majd a következő összetartásra ha megkapom.

Persze, örülök neki, megteszek mindent, hogy ott is jól teljesítsek. Remélem, megkapom a játékperceket, három meccsen lépünk pályára, csak meglesz a lehetőségem a bizonyításra”

– fejtette ki a maksai születésű sportoló.

Az udvarhelyi gárdából Kerestély József is újoncnak számít, az U19-es válogatottal a tavalyi Európa-bajnokságra kijutó román korosztályos nemzeti együttes csapatkapitánya először kóstolhat bele, hogy milyen szerepelni a „nagy válogatottban”.

A román keret január 9-én Bukarestben gyűl össze, majd onnan utazik Porecbe.

A román futsalválogatott kerete a horvátországi tornára:
Petrișor Toniță (Galaci United) és Theodor Lungu (Temesvári CFR) – kapusok,
Iszlai Richárd, Kerestély József, Kanyó Szilárd, Bálint Andor (mind FK Székelyudvarhely), Mánya Szabolcs, Hadnagy István (mindketten Kecskeméti ScoreGoal), Andrei Crăciun, Vlăduț Dudău, Daniel Araujo (mindhárman Galaci United), Darius Nastai, Mihnea Toader (mindketten Temesvári CFR), Sergiu Gavril (Dévai Autobergamo), Paulo Ferreira (Póvoa Futsal Clube) – mezőnyjátékosok. Szövetségi kapitány: Kacsó Endre.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.