Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Túl erős volt az ukrán csapat a futsalválogatottnak

Zátyi Tibor 2023. március 23., 22:04

Második mérkőzését is elveszítette a román teremlabdarúgó-válogatott az U19-es Európa-bajnoki selejtező 2-es csoportjában, csütörtökön este csak megszorongatni tudta a jóval erősebb ukrán válogatottat.

Túl erős volt az ukrán csapat a futsalválogatottnak
Fotó: László Ildikó

A szerbiai torna második fordulójában rendezett mérkőzés első felében az ukránok diktálták az iramot, de a lelkes romániai válogatott is tudott veszélyeztetni. Az első játékrész közepe felé haladva az ukránok két gyors gólt szereztek, és habár az FK Székelyudvarhely játékosa, Péter Miklós hamar válaszolt, a szünetig újabb két ukrán gólt láthatott a szerb közönség.

A második félidőben sokat nem változott a játék képe, az ukránok többet veszélyeztettek, majd újabb két gólt lőve eldöntötték a pontok sorsát. A hajrában szépített a duplázó Albert Cireș révén a román válogatott, amely 7–3-ra kapott ki.

Mivel a csoport másik meccsén a szerbek 3–1-re legyőzték Montenegrót, így az utolsó fordulóban, szombaton rendezendő Ukrajna–Szerbia párharc az Eb-re való továbbjutást jelentő első helyért csap össze, míg a Románia–Montenegró a harmadik helyről dönt.

Teremlabdarúgó U19-es Európa-bajnoki selejtező, 2-es csoport, 2. forduló:
Románia–Ukrajna 3–7 (1–4)
gólszerzők Péter Miklós (10.), Albert Cireș (34., 38.), illetve Ribickij (6.), Sznicarenko (8., 15.), Tiutiuraj (20.), Tkacsenko (24.), Malinovszkij (28.), Bjelimov (34.)
Szerbia–Montenegró 3–1 (2–0)

Az első fordulóban: Románia–Szerbia 1–6 (0–4), Ukrajna–Montenegró 12–1.

A csoport állása:
1. Ukrajna 6 pont (19–4), 2. Szerbia 6 (9–2), 3. Románia 0 (4–13), 4. Montenegró 0 (2–15).
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.