Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Talpra állt, de pontot végül nem szerzett Kazahsztánban a román futsalválogatott

Zátyi Tibor 2023. szeptember 20., 18:54 utolsó módosítás: 2023. szeptember 20., 19:38

Felvette a harcot a világ egyik legjobb futsalválogatottjával Románia, és habár a szerdai vébéselejtező szünetében háromgólos hátrányban volt Kazahasztán vendégeként, a hajrában közel volt a bravúros pontszerzés, ami végül elmaradt.

Talpra állt, de pontot végül nem szerzett Kazahsztánban a román futsalválogatott
Mánya Szabolcs duplázott a kazahok ellen Fotó: FRF

Mindkét válogatott győzelemmel kezdte a vébéselejtezők elitkörének első fordulóját, az A csoportban Románia Azerbajdzsánt verte 3–1-re, míg Kazahsztán Hollandiát gyűrte le 2–0-ra.

Telt ház előtt rendezték a meccset, és a kezdeti hatalmas kazah nyomás hamar, két perc alatt góllá érett, a honosított Douglas Jr. vágta a hálóba a labdát. Sokáig nem vezetett a világranglista 7. helyezettje, hiszen másfél perccel később Hadnagy két védő közötti lekészítését követően Mánya bombázott védhetetlenül a kapuba. Innentől kiegyenlített lett a játék, mindkét kapu előtt voltak helyzetek, a labdát azért többet birtokolta a veszélyesebb kazah csapat.

Az első játékrész közepén a hazaiak kihasználták Sasse védelmi hibáját és ismét megszerezték a vezetést.

Erre már nem tudott válaszolni a román válogatott, sőt, Kazahsztán továbbra is óriási nyomást gyakorolt, Edson pedig növelte az előnyt.

A harmadik gól nagy magabiztosságot adott a hazaiaknak, lehozott kapusos taktikára váltottak, azaz Higuita kapusuk feljött a románok térfelére, de nem voltak veszélyesek így. Már mindenki a szünetet várta, amikor ismét lecsapott a kazah csapat, Orazov senkitől sem zavartatva lőtt az amúgy jól védő Toniță hálójába.

A második játékrész elején rögtön lehozott kapusos taktikára váltott a román válogatott, Iszlai vette magára a megkülönböztető mezt, ám inkább a kazahok voltak veszélyesek, de nem tudták növelni előnyüket. Romániának végül összejött a szépítés is, a 32. percben Sasse fordult szépen le védőjéről és bombázott a hálóba. A pontszerzési remények nem sokkal később visszajöttek, amikor Felipe Oliveira passzát Mánya használta ki, így teljesen nyílttá vált a csata.

A találkozó végéig maradt négy percben a kazahok minden erejükkel vékony előnyük megtartására fordították, a vendégek csak blokkolt lövésig jutottak, így elszenvedték első vereségüket a selejtezőkben.

Októberben következik a hollandok elleni páros meccs, 6-án hazai pályán, 10-én idegenben.

2024-es teremlabdarúgó világbajnokság, selejtező, elitkör, A csoport
Kazahsztán–Románia 4–3 (4–1)
gólszerzők Douglas Jr. (2.), Akbalikov (11.), Edson (16.), Orazov (20.), illetve Mánya (4., 36.), Sassé (32.)
Románia: Tonița – Sasse, Felipe Oliveira, Ferreira, Crăciun. Cserék: Lungu – Iszlai, Dudău, Ilaș, Araujo, Hadnagy, Boșneag, Nastai, Mánya. Szövetségi kapitány: Kacsó Endre.
A csoport másik mérkőzésén: Azerbajdzsán–Hollandia 6–1 (5–0).
A csoport állása: 1. Kazahsztán 6 pont (6–3), 2. Románia 3 (6–5), 3. Azerbajdzsán 3 (7–4), 4. Hollandia 0 (1–8).
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.