Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Két fontos pontot hagyott Hollandiában a román válogatott

Zátyi Tibor 2023. október 10., 22:51

A teremlabdarúgó-világbajnokság selejtezőjében a továbbjutás szempontjából nagyon fontos mérkőzést játszott Románia, az A csoportban még pontot nem szerzett Hollandia vendége volt.

Két fontos pontot hagyott Hollandiában a román válogatott
Hadnagyék kiegyenlített meccset játszottak a hollandokkal, a végén ezúttal nem volt szerencséjük Fotó: frf.ro

A román válogatott Azerbajdzsán elleni győzelemmel (3–1) kezdte a selejtezőket, majd szoros meccsen kapott ki Kazahsztántól (3–4), míg pénteken izgalmas meccsen, az utolsó másodpercekben szerzett góllal 2–1-re győzte le a hollandokat. Így egy újabb győzelemmel elérhető közelségbe kerülhetett volna a csoport második helye, ami pótselejtezős részvételt ér.

Az Almerében kedden este rendezett meccset jobban kezdte Hollandia, Toniță a második percben egy nagy védést is be kellett mutasson, majd a román válogatott Hadnagy révén járt közel a gólhoz, ám az FK Székelyudvarhely játékosának közeli lövését hárította a hazai kapus.

A folytatásban a csoportban első pontjaikat vadászó hollandok játszottak veszélyesebben, kapusuk többször az ötödik mezőnyjátékos szerepét is felvette, de nem tudták bevenni a románok kapuját. Túloldalt, a szünet előtt Valadares előtt adódott egy hatalmas lehetőség, de nem talált kaput.

Több lehetősége is volt a második játékrész elején a román válogatottnak, a vezetést mégis a hollandoknak sikerült megszerezni, egy szépen felépített támadás végén Ceyar talált be.

Hajszolta az egyenlítést Kacsó Endre együttese, egy idő után pedig kockáztatott is, lehozott kapusos taktikára váltott – ez gyorsan kifizetődő lett, hiszen Ben Kahlou öngóljával egyenlített.

Románia a hajrára teljesen beszorította Hollandiát, Sasse és Araujo is eltalálta a kapufát, míg az utolsó másodpercekben a hollandok is megnyerhették volna a meccset.

Maradt az 1–1, így nem tudott ellépni a kazahok otthonában szerdán pályára lépő Azerbajdzsántól a román válogatott.

Teremlabdarúgó-világbajnokság, selejtező, elitkör, 4. forduló, A csoport
Hollandia–Románia 1–1 (0–0),
gólszerzők Ceyar (26.), illetve Ben Kahlou (33., öngól).

A csoport állása: 1. Kazahsztán 9 pont (10–3), 2. Románia 7 (9–7), 3. Azerbajdzsán 3 (9–8), 4. Hollandia 1 (3–11).

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.