Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Az utolsó másodpercekben győzte le a hollandokat a román válogatott

Zátyi Tibor 2023. október 06., 20:43

Drámai győzelmet aratott a román teremlabdarúgó-válogatott, a világbajnoki selejtezők elitkörének harmadik fordulójában Sávio Valadares utolsó másodpercekben szerzett góljával 2–1-re legyőzte Hollandiát, és megerősítette második helyét a kvartettjében.

Az utolsó másodpercekben győzte le a hollandokat a román válogatott
Hadnagy István előtt több lehetőség adódott Fotó: frf.ro

A hollandok számára ez volt az utolsó esély, hogy elkezdjék a felzárkózást, hiszen két vereséggel kezdték a selejtezőket, míg a román válogatott legyőzte Azerbajdzsánt, és közel volt a bravúrhoz Kazahsztántban, végül szoros vereséget szenvedett.

A pénteken kora este Pitești-en rendezett meccs elején mindkét oldalon adódtak lehetőségek, igazán nagy helyzetre viszont egészen a 7. percig kellett várni, ekkor a veterán Paulo Ferreira lába sült el, a 38 éves honososított portugál játékos megszerezte a vezetést Romániának. A hollandok kitámadtak, jó sok dolgot adtak a hazai védelemnek és Tonițának, a válogatott kihúzta a szünetig, 1–0-nál mentek a pihenőre.

Mánya Szabolcs főleg a védelemben jeleskedett Fotó: frf.ro

A második játékrészben próbálta növelni előnyét Románia, ám az újabb gólt a hollandok szerezték, Bouzambou szép cselsorozat végén lőtt hatról a hálóba, így kezdődhetett minden elölről. Kacsó Endre szövetségi kapitány próbálta forgatni a csapatát, pályára léptek a székely futsalosok is, Mánya Szabolcs, Hadnagy István és Iszlai Richárd is játéklehetőséget kapott.

A mérkőzés hajrájához kerülve felpörögtek az események, a hollandok kapufát lőttek, majd Ferreira duplázhatott volna, ám egy az egybeni ziccerét fölé durrantotta. Az utolsó három percben kockáztatott Kacsó, lehozott kapusos taktikára váltott, és ez végül gyümölcsöző húzásnak bizonyult,

17 másodperccel a vége előtt a súlyos sérüléséből felépült és a válogatotthoz visszakerült Sávio Valadares megszerezte a hőn áhított gólt, ami egyben a győzelmet jelentette a válogatottnak.

Románia győzelmével megerősítette második helyét a csoportban, hiszen Kazahsztán hátrányból fordítva nyert Azerbajdzsánban, és karnyújtásnyira került a csoportgyőzelemtől.

Fotó: frf.ro

A folytatás nagyon nehéznek ígérkezik, hiszen kedden 21 órától Hollaniában, Almerében csapnak össze, és hasonlóan szoros találkozóra lesz kilátás.

Teremlabdarúgó-világbajnokság, selejtező, elitkör, 3. forduló, A csoport
Románia–Hollandia 2–1 (1–0),
gólszerzők Paulo Ferreira (7.), Valadarés (40.), illetve Bouzambou (26.)
Azerbajdzsán–Kazahsztán 2–4 (1–0)

A csoport állása
: 1. Kazahsztán 9 pont (10–3), 2. Románia 6 (8–6), 3. Azerbajdzsán 3 (9–8), 4. Hollandia 0 (3–12).
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.