Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Nem tudott újítani az FK Udvarhely, a másodikat is behúzta a címvédő

Józsa Csongor 2023. május 16., 19:52

Végig kézben tartotta a találkozót a Galaci United, csak a végjátékban szépített a udvarhelyi teremlabdarúgó együttes, így már 2–0-ra vezet összesítésben a döntőben.

Nem tudott újítani az FK Udvarhely, a másodikat is behúzta a címvédő
Innen mindent nyernie kellene a székelyföldieknek az aranyéremért Fotó: Erdély Bálint Előd

Kedden az idei futsal élvonal döntőjének második összecsapását rendezték. A hazai környezetben szereplő Galaci United egy nappal korábban 6–2-re nyert a Futsal Klub Székelyudvarhely ellen. A vendégek a Gălățeanu – Balázsi, Bálint, Sasse, Miklós kezdősorral indítottak, mezőnyben a második négyes a Tankó, Kedei Iszlai, Kanyó volt (játszottak még: Kerestély és Péter).

Sokkal csendesebben indult ez a párharc – a hétfői meccsen az első percekben mindkét gárda betalált. Valamivel élénkebb volt a Jakab Zoltán által irányított együttes, magabiztosan védekezett a címvédő.

A jeget a hazaiak idegenlégiósa, Dos Santos törte meg a 11. percben, remek labdát kapott az oldalvonalhoz közel, lemaradt róla a védő és a kapus is, átvette, kilencről spiccelte a rövid felsőbe (1–0).

Nem sok teret adott a Duna parti csapat a székelyföldieknek, amikor lehetett hosszasan elpasszolgattak a mezőnyben. Nem is született több gól a pihenőig.

Nagy védelmi hibával indította a második játékrészt az FK, a félkörről felszabadítás helyett az ellenfélhez passzolt Tankó, Cireș védhetetlenül lőtte a jobb alsóba (2–0).

Fennebb merészkedett az udvarhelyi együttes, egy távoli próbálkozásuk a kapufát érintve hagyta el a játékteret. Válaszképp egy ellentámadást magabiztosan értékesített a házigazda, így a 26. percben már 3–0 volt az állás.

Iszlai tízről leadott bombáját tolta ki a léc alól a galaciak kapusa, majd egy szép összjáték után Tankó próbálkozását is hatástalanította.

Az FK Székelyudvarhely nem adta fel, becsülettel küzdött, a mérkőzés végjátékában a kapus nélküli támadásokkal is megpróbálkoztak. A szépítés másfél perccel a dudaszó előtt jött össze Kedei révén.

A döntő egy hét múlva, május 23-án, kedden Székelyudvarhelyen folytatódik.

Teremlabdarúgó 1. Liga, döntő, 2. mérkőzés:

Galaci United–Futsal Klub Székelyudvarhely 3–1 (1–0).
Gólszerzők: Dos Santos (11.), Ocatvian Cireș (24.), Vlăduț Dudău (26.), illetve Kedei Barna (39.).
Összesítésben: 2–0 az egyik fél három győzelméig tartó párharcban.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.