Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Nem lesz könnyű megismételni a tavalyi teljesítményt az FK Székelyudvarhelynek

Zátyi Tibor 2023. augusztus 26., 09:10

Hazai pályán – akárcsak tavaly – a Luceafărul Buzău ellen indítja a teremlabdarúgó-bajnokság új idényét a Futsal Klub Székelyudvarhely. Az ezüstérmes csapat vezetőedzőjével, Jakab Zoltánnal hangoltunk a rajtra.

Nem lesz könnyű megismételni a tavalyi teljesítményt az FK Székelyudvarhelynek
Galérianézet
Fotó: László Ildikó

„Végre kezdődik a bajnokság, legutóbb május közepén játszottunk tétmeccset, kezdett hiányozni. Az edzéseket már rég elkezdtük, úgy gondolom, fel vagyunk készülve a kezdésre” – kezdte Jakab Zoltán, majd kitért az 1. Liga mezőnyére. „Új csapatok jöttek, bővült a mezőny, reméljük, hogy színesebb és változatosabb lesz velük a bajnokság, ezt így elsőre pozitívnak könyveljük el. Sepsiszentgyörgy visszatérése biztosan előrelépés lesz, reméljük, hogy a Simándi Sólymok legalább üti a Kolozsvári Clujana szintjét, de mindenképp esélyt kell adni nekik is” – közölte.

Idén ismét változott a versenykiírás, az alapszakasz oda-visszavágói után (18 forduló) az első négy helyezett bejut a felsőházba, ahova magukkal viszik az alapszakaszban szerzett pontokat. A felsőházban is kétszer mérkőznek meg egymással a csapatok (6 találkozó), majd az első két helyezett bejut a három győztes meccsig tartó döntőbe, a harmadik pedig automatikusan megkapja a bronzérmet – ebben a szezonban nem lesz kisdöntő.

Fotó: Székely Sport

Jakab szerint a sorsolás lehetett volna jobb is, rosszabb is. „Három könnyebb meccsel hangolunk a rangadókra (Luceafărul Buzău és Simándi Sólymok hazai pályán, Dévai West idegenben – szerk. megj.), majd jön két rangadó, Dévával és Galaccal. A tavaly is így volt, egymás után játszottunk velük.

Az a fontos, hogy a formaidőzítésünk jól sikerüljön, és jöjjenek az eredmények is”

– folytatta.

Egyébként az előző bajnokság első meccsét hazai pályán a Luceafărul Buzău ellen indította az FK, a fiúk 5–3-re nyertek, a vezetőedző reményei szerint idén is győzelemmel indul csapata. A mérkőzés szombaton 18 órakor kezdődik a városi sportcsarnokban.

Amit még kiemelnék, hogy idén mindenki minden pontot tovább visz magával a rájátszásba, így nagyon oda kell figyelni, a kisebb csapatok ellen nem szabad botlani, mert az drága lehet a rájátszásban, ott már nagyon kevés esélyed lesz helyrehozni a dolgokat”

– fejtette ki Jakab Zoltán.

Fotó: László Ildikó

A célkitűzésről a vezetőedző elmondta, az a legfontosabb, hogy az FK minél több meccset megnyerjen, ami jó helyezést biztosít az alapszakasz végén. „Déva teljesen átállt közpénzre, az igazolásokkal nagyon bekeményített, továbbra is bármilyen eredményre képesek. Az, hogy Városi Sportklub lett az Autobergamóból, nem tudom mit hoz magával, hiszen ismerve a közpénzeket érintő törvénytervezetet, majd kiderül, hogy a csapatokat hogyan fogja majd érinteni. Galac idén is összeszedett mindenkit, stabil gárda maradt, Temesvárról sokat nem tudni, csak azt, hogy a kolumbiaiak helyett brazilokat hoztak.

Szerintem velünk együtt ez a négy csapat lesz ott a felsőházban. Sepsiszentgyörgy, ha azzal a lelkesedéssel és akarattal játszik, amit tanúsított ellenünk, ott lesz a középmezőnyben.

De még el sem kezdődött a bajnokság, aztán meglátjuk a végén, ami egyelőre nagyon messze van. Még túl korai az esélyekről gondolkodni” – emelte ki.

Fotó: Székely Sport

Jakab kielégítőnek tartotta a felkészülést, elegendő edzőmeccset játszott a Futsal Klub, megnyerte a hazai rendezésű FK Kupát, majd ismét játszott Marosvásárhellyel illetve egy páros meccset a Sepsi-SIC-kel. „A két vereség Sepsi ellen (3–4 Udvarhelyen, 3–7 Sepsiszentgyörgyön) egyértelmű figyelmeztető jel volt nekünk.

Jókor jöttek ezek a pofonok, a héten remélem sikerült a hiányosságokat betömni. Közrejátszott a koncentrációhiány is.

Az FK Kupán 5–0-ra vertük őket, nem hiszem, hogy a Sepsi tíz nap alatt ennyit fejlődött volna. Ezek a vereségek jókor jöttek, a bajnoki meccsek viszont biztosan másak lesznek, azoknak más lesz a története” – mutatott rá.

A keret sokat nem változott, a Galachoz távozott Alan Felipe Sasse helyett hazatért Magyarországról Hadnagy István, illetve az utánpótlásból ketten, Boga Bence és Popovics Erik csatlakoztak a felnőtt együtteshez.

Az FK Székelyudvarhely meccssorozata az odavágókban:

1. forduló, szombaton 18 órától: Luceafărul Buzău (hazai meccs),
2. forduló, szeptember 2.: Dévai West (idegenbeli),
3. forduló, szeptember 23.: Simándi Sólymok (h),
4. forduló: Dévai VSK (i),
5. forduló: Galaci United (h),
6. forduló: Sepsi-SIC (h),
7. forduló: Temesvári CFR (i),
8. forduló: Marosvásárhelyi VSK (h),
9. forduló: Mausoleul Mărășești (i).
Az FK Székelyudvarhely kerete

Kapusok: Gălățeanu Péter, Farkas Róbert, Tompea Sandrin.
Mezőnyjátékosok: Tankó Levente, Kedei Barna, Miklós Tamás, Kanyó Szilárd, Küsmödi Tamás, Balázsi Attila, Iszlai Richárd, Hadnagy István, Bálint Andor, Kerestély József, Boga Bence, Péter Miklós, Popovics Erik.
Vezetőedző: Jakab Zoltán. Ügyintéző: Kovács Lajos. Gyúró: Bottyán Lóránd.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.