Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Nagyot tévedett az udvarhelyi futsalvezető, de azért a meccset lejátszhatták volna

Horváth Bálint Ottó 2023. április 23., 14:38 utolsó módosítás: 2023. április 23., 14:44

Nem engedték pályára lépni az FK Székelyudvarhelyt az ifjúsági, U19-es korosztályú teremlabdarúgó Román Kupa negyeddöntőjében a Kézdivásárhelyi SE ellen, mivel nem voltak náluk a játékosok igazolásai. Jakab Zoltán vezetőedző ismertette az ügy részleteit.

Nagyot tévedett az udvarhelyi futsalvezető, de azért a meccset lejátszhatták volna
Tavaly megnyerte a kupasorozatot, idén nem védheti meg címét a Jakab Zoltán vezette udvarhelyi ifjúsági csapat. Korábbi felvétel Fotó: Beliczay László

A címvédő FK Székelyudvarhely és a Kézdivásárhelyi SE mérkőzését szombat estére tervezték be a Piatra Neamțon zajló tornán, a csapatok viszont nem csaphattak össze egymással. Ennek oka, hogy egy technikai malőr következtében problémák adódtak az udvarhelyi játékosok igazolásaival, a játékvezetők pedig nem engedték pályára lépni a csapatot. A szabályzat szerint a találkozót a kézdivásárhelyi együttes zöld asztalnál 5–0-ra nyerte meg, így az udvarhelyiek nem védhetik meg a címüket.

Az történt ugyanis, hogy Jakab Zoltán, az FK Székelyudvarhely vezetőedzője, aki egy emberként irányítja a klubot, az ifjúsági helyett a felnőtt csapat játékosainak könyveit vitte magával.

„Egyértelmű, hogy a klub, személy szerint én vagyok a felelős a történtekért. Hatalmas kihágás, vállaltam, hogy tévedtem. Talán a nagy nyerni akarás miatt nem voltam eléggé figyelmes, és elkövettem ezt a hatalmas technikai hibát. Ez az első meccs huszonöt év alatt, amikor indulás előtt felülünk a buszra és nem ellenőrzöm le még egyszer a könyveket. Amikor megérkeztünk, és ki akartam tölteni a játékvezetői lapot, azt hittem leesek a székről, rádöbbentem, hogy otthon az íróasztalon maradtak azok az igazolások, amelyekre szükség lett volna. Egy életre megtanultam ezt a dolgot” – nyilatkozta a szakvezető a Székely Sportnak.

Jakab Zoltán ismertette, a meccs előtt másfél órán keresztül ment a hitegetés, hogy ha valamilyen megoldást találnak a kialakult helyzetre, akkor játszhatnak.

Otthonról kapott segítséggel beszkennelték a könyveket és az orvosi igazolásokat húsz perc alatt, és elküldték nekik, öt perccel a kezdés előtt minden megvolt, végül nem fogadták el ezeket, valamilyen utasításra azt mondták, hogy mégsem engedik játszani őket, mert fizikálisan is ott kell legyenek ezek a könyvek.

A kézdivásárhelyiek nagyon sportszerűek voltak, bármilyen jegyzőkönyvet aláírtak volna és szerettek volna játszani, részükről ennek nem volt semmilyen akadálya.

Felvették a kapcsolatot, Felix Grigoréval, a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) versenybizottság elnökével, aki megengedte, hogy pályára lépjenek, hiszen az igazolásokat akár még a meccs végére, vagy továbbjutás estén vasárnapra is odavihették volna. A tornát szervező Ceahlăul Piatra Neamț elnöke, Cristian Vornicu, aki éppen a futsalcsapatokat képviseli a végrehajtó bizottságban azonban nem volt hajlandó belemenni a mérkőzés lejátszásába.

Természetesen ez sok mindenkinek jól jött, hogy egy nagy esélyes csapatot kizártak, ez volt a közös érdek. Az egyedüli dolog, amit nagyon sajnálok, hogy amikor kiderült, hogy nem engedik meg, hogy játszunk és visszamentem az öltözőbe, a játékosok sírva fakadtak, és ezt a legnehezebb elviselni, leginkább őket sajnálom”

– jegyezte meg Jakab Zoltán.

Hozzátette, a történtek után azt a választ kapta, hogy nyugodjanak meg, mert ők az esélyesei az elit ligás bajnokság is, és reméli, hogy ez a történet neki és a csapatnak is még nagyobb motivációt ad a bajnoki mérkőzésekre.

Jakab Zoltán kiemelte, az eset után azt fontolgatja, hogy mindenből ki fog lépni, ami a szövetséggel kapcsolatos, hiszen a futsalbizottságnak is tagja az FRF keretében. „Mindenki döntse el, hogy az évek során mennyit tettem a sportág fejlődése érdekében, és ha így állnak hozzám, hogy ezt a hibát nem lehetett másképp lemenedzselni, akkor feltettem magamban a kérdést, hogy ezt érdemes még folytatnom.

Mert amíg egy ilyen személy képviseli a futsalt a végrehajtó bizottságban, aki arra használja a funkcióját, hogy ilyen előnyökre tegyem szert, nem fogom támogatni és semmiféle tevékenységben nem fogok részt venni”

– hangsúlyozta Jakab Zoltán, aki nagyon elszánt, és ezután csak a klubra szeretne jobban figyelni, ha ennek az ügynek nem lesz nagyobb következménye.

Visszatérve a kupasorozatra, a játék nélkül továbbjutott a Kézdivásárhelyi SE az elődöntőben a házigazda Ceahlăul Piatra Neamț ellen játszik, amely 16–4-re kiütötte a Știința U Craiovát, a mérkőzést vasárnap 17 órától rendezik. A másik ágon a Marosvásárhelyi VSK a mesterhármast szerző Barbócz Norbert, illetve Patrick Chertes és Radu Văidean góljaival 5–3-ra legyőzte a Temesvári CFR-t, és a vasárnap 15 órától kezdődő első elődöntőben a Fortius Buzău ellen 8–3-ra nyert Viitorul Darabani csapatával találkozik. A két elődöntős mérkőzést, mint ahogyan a hétfőn 16 órára időzített döntőt élőben közvetíti az FRF TV.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.