Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Nagyot fordított, kupagyőztes a Galaci United

Józsa Csongor 2022. március 21., 20:06

Hárommal vezetett a második félidő derekán a Dévai Autobergamo, mégsem volt ez elégséges, hogy megnyerje a teremlabdarúgó Román Kupa idei kiírását.

Nagyot fordított, kupagyőztes a Galaci United
A hazaiak örültek a legvégén Fotó: Facebook/Sportul Ilustrat

Hétfőn késő délután Galacon rendezték a futsal Román Kupa 2022-es kiírásának döntőjét. A helyi United és a Dévai Autobergamo jutott be a fináléba – a két gárda végzett a bajnokság alapszakaszának első két helyén is.

A vendégek gyorsan előnybe kerültek, Sassé távoli bombája talált utat a kapuba. Az egyenlítés a játékrész derekán érkezett, kipasszolták a védelmet, Araujo közelről bepöccintette. Mindkét kapu előtt voltak lehetőségek, a hálóőrök bravúrjainak köszönhetően 1–1 maradt az állás a szünetig.

Akárcsak az első, a második félidő elején is a Hunyad megyeiek kerültek előnybe, újból Sassé volt eredményes. Sőt, a 25. percben már mesterhármast jegyzett a dévaiak teremlabdarúgója – aki a hetekben kapta meg a román állampolgárságot –, így 3–1-re elhúzott az Autobergamo. Pillanatok múlva 1–4 állt az eredményjelzőn, Covaci a a felső léc alá bombázott.

Nem tört meg a galaci együttes, egy perc alatt két találatot lőtt Crăciun és Pelé, így ismét szorossá tették az állást (3–4). Továbbra is lüktető volt a meccs, a 32. percben egyenlített az United edző-játékosa, Ignat, tombolt a telt házas nézősereg.

A Csíkszeredai Imperial Wet volt játékosának, Pelének egyéni akciója révén meglett a Duna partiak zsinórban négy szerzett gólja, két perccel a vége előtt először vezetett a döntőben a hazai együttes (5–4).

A végjátékban rohamozott az erdélyi gárda, nem tudott gólt lőni, így a Galaci United megszerezte azt a trófeát, amelyik eddig hiányzott a vitrinből: a Román Kupát.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.