Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Nagy győzelmet húzott be a futsalválogatott

Józsa Csongor 2022. október 11., 20:22

Az első játékrészben szinte semmi sem történt, a másodikban annál több. Két gólt is lőtt a finneknek a romániai csapat a vébéselejtezőn.

Nagy győzelmet húzott be a futsalválogatott
Két meccs után hat pont a mérleg Fotó: Haáz Vince

Kedden este idegenben, Finnországban lépett pályára a székelyföldiekkel teletűzdelt romániai teremlabdarúgó-válogatott a vébéselejtező második fordulójában. Pár nappal ezelőtt a piros-sárga-kékek Marosvásárhelyen 5–1-re győzték le Dániát.

Az első játékrészben mindkét fél a biztonságos játékot részesítette előnybe, nem igazán kockáztattak. A skandinávok voltak a valamivel veszélyesebbek, de megmaradt a dudaszóig a 0–0-ás állás.

A második félidő már sokkal jobb volt, több izgalmat is hozott. Na, meg gólokat. A sort a vendégek indították, a 22. percben egy kipattanót Sasse pofozott be közelről. Nem sokáig volt előnyben a Kacsó Endre által irányított csapat, Ferreira szabálytalansága után a büntetőt értékesítették a finnek.

Egy rögzített játékhelyzetből lett 2–1 Romániának: a 30. percben Iszlai passzolt Araujónak, aki tízről a jobb alsóba bombázott. A finnek mindennel megpróbálkoztak, kapufát lőttek, a végjátékban mezőnyjátékosra cserélték kapusukat, de egyenlíteni nem tudtak.

Fontos győzelmet húzott be Románia, hat ponttal vezeti a csoportját. A visszavágókat 2023 márciusában rendezik.

A 12 selejtezőcsoport győztese, valamint a négy legjobb második helyezett továbbjut az elitkörbe. A maradék nyolc csoportmásodik közül rájátszás után négy további együttes is tagja lesz majd a 20 válogatottat felvonultató elitkörnek. A világbajnokságra az elitkör hat vagy hét csapata jut ki, attól függően, hogy mely ország lesz a torna házigazdája.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.