Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Nagy csatában jutott tovább a Gyergyószentmiklósi Inter

Gergely Imre 2021. február 20., 23:28 utolsó módosítás: 2021. február 21., 14:45

Az első félidő felénél 0–3-ra a Simándi Sólymok vezettek, de végül a Gyergyószentmiklósi Inter jutott a futsal Román Kupa negyeddöntőjébe, ahol az ellenfél a Luceafărul Buzău lesz. A Gyergyóremetei Kereszthegy nem tudott csodát tenni a Dévai Autobergamóval szemben és a Kézdivásárhelyi SE sem lesz ott a legjobb nyolc között.

Nagy csatában jutott tovább a Gyergyószentmiklósi Inter
Fordulatos meccset nyertek meg a gyergyóiak. Archív Fotó: Erdély Bálint Előd

Nem mindennapi mérkőzést vívott a Gyergyószentmiklósi Inter a teremlabdarúgó Román Kupa nyolcaddöntőjében. Pénteken este Gyergyószárhegyen az Arad megyei, szintén 2. ligás Simándi Sólymok háromgólos vezetést szereztek három gyors kontrából, miközben az Inter dominálta az összecsapást.

Ezt követően a gyergyóiaknak sikerült góllal befejezniük két támadást, így a szünetre egygólosra olvadt a hátrány. A második félidőben még egyszer betaláltak a Sólymok, de a vezetésüket nem tudták megtartani.

Az Inter szépített, egyenlített és a vezetést is átvette. Az utolsó percekben emberhátrányba kerültek a gyergyószentmiklósiak, nehéz időszakot éltek meg, de végül sikerült megőrizni az előnyüket a meccs végéig, így 5–4-es sikerrel továbbjutottak.

Vasárnap 12 órakor a Final Fourba jutásért játszanak a Metropolitan Ișalnițát 8–2-re legyőző Luceafărul Buzău ellen. A moldvaiak a meccs esélyesei, de az Internek nincs vesztenivalója.

A másik gyergyószéki csapat, a Gyergyóremetei Kereszthegy Focsani-ban csapott össze az ország egyik legerősebb csapatával a Dévai Autobergamóval. A teljes kerettel, légiósokkal és hazai válogatott játékosokkal felálló Déva ellen

a papírformát nem sikerült borítani, de szégyent sem vallott a remetei csapat.

A félidőben 2–0 volt a dévaiak javára és 6–2 lett a vége. Az Autobergamo meglepetésre a Sportul Ciorăşti ellen játszik vasárnap a négyes döntőért. A 2. ligás Ciorăşti a Kézdivásárhelyi SE ellenében jutott tovább 10–4-es győzelemmel, úgy, hogy félidőben még a KSE vezetett 4–1-re.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.