Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Mesterhármas pecsételte meg az FK Székelyudvarhely sorsát

Józsa Csongor 2024. március 16., 20:26

Jó mérkőzést játszott a két futsalrivális. A székelyudvarhelyi és a dévai együttes közötti harc az egyik legrégebbi a romániai bajnokságban. Ezúttal is a rájátszás felsőházában csatáznak.

Mesterhármas pecsételte meg az FK Székelyudvarhely sorsát
Galérianézet
Apró dolgok döntötték el a győztes kilétét Fotó: László Ildikó

Szombaton délután a városi sportcsarnokban a teremlabdarúgó 1. Liga felsőházi rájátszásának második játéknapján az FK Székelyudvarhely a Dévai CSM-t látta vendégül. A Jakab Zoltán által irányított együttes az utolsó szalmaszálba kapaszkodott, mindenképp győzelemre volt szüksége, hogy valamelyest reménykedhessen az éremszerzésben. A két együttes között ugyanis nyolc pont volt a különbség.

Az FK a Tompea – Iszlai, Tankó, Kanyó, Hadnagy kezdősorral indított, mezőnyben a második a Miklós, Kedei, Boga és Péter – azaz, utóbbi két ifijátékost is a soraiban tudó négyes volt.

Fotó: László Ildikó

A vendégek ragadták meg a kezdeményezést, próbálták ráerőltetni akaratukat ellenlábasukra. Gyorsan össze is hoztak pár gólszerzési lehetőséget, két ízben Tompea hárított. Az 4. percben ő is verve volt, szépen kipasszolták a védelmet, Savio a kapufa tövénél kapta a játékszert, onnan bepattintotta (0–1).

Egy szöglet után jött a válasz a 7. percben: Miklós adott remek passzt a kapu előterébe teljesen egyedül érkező Kedeinek, aki bepöccintette a kapus mellett (1–1).

Fotó: László Ildikó

Nem csupán az állás, hanem a meccs képe kiegyenlítődött, igaz, a dévaiak voltak veszélyesebbek, egy alkalommal a kapufát találták telibe.

Előnybe az FK került, szintén egy rögzített játékhelyzetet váltottak gólra, Miklós gurította Kanyónak a játékszert egy oldalberúgásnál, aki tízről erős bombával helyezte a bal felsőbe (2–1).

A pihenőig a dévaiak az egyenlítést összehozták, szép akció végén Simic gyakorlatilag az üres kapuba lőtte be (2–2).

Fotó: László Ildikó

Tizenkét másodperc kellett a második felvonásban, hogy visszavegye a vezetést a CSM, Savio távoli, jól helyezett lövésére nem ért le lábbal a kapus, a labda pedig a kapufáról ezúttal a hálóba pattant (2–3).

Nem torpant meg a tavalyi ezüstérmes, becsülettel ment előre – amikor volt rá lehetősége –, de a sokkal tapasztaltabb, több idegenlégióst a keretében tudó vendégek kontrollálák a találkozót.

Érződött, hogy a soron következő találat megpecsételi a mérkőzés kimenetelét. A 34. percben ezt pedig Savio szerezte, ziccerben, könnyed bokamozdulattal ejtette át a kimozduló Tompea feje felett a labdát. Ezzel pedig mesterhármast jegyzett.

2–4-es állásnál kockáztatnia kellett az FK-nak, időkérés után mezőnyjátékosra cserélte kapusát.

Fotó: László Ildikó

A harmadik hazai találatból is kivette a részét Miklós, aki a 35. percben hétről lőtte rá, a hálóőr röviden, középre öklözte ki, éppen az érkező Hadnagy fejére, aki bebólintotta (3–4).

A végjátékban is kapus nélkül rohamozott a házigazda, nem jutott el tiszta helyzetig, hogy kiegyenlítsen.

Az alapszakaszban az udvarhelyiek mérlege pozitív volt a dévaiakkal szemben – ott döntetlent értek el, otthon nyertek –, most, amikor a pontok sokkal többet, bajnoki döntőt érhetnek, akkor a CSM visszavágott.

Fotó: László Ildikó

Bár matematikai esélye maradt a székelyföldieknek, hogy a hátralévő négy fordulóban odaérjenek a dobogó alsó fokára, szinte elképzelhetetlen, hogy a mostani, kilenc, illetve tizenegy pontos különbséget el tudnák tüntetni a rájátszás végéig az ellenlábasokkal szemben.

Teremlabdarúgó 1. Liga, felsőházi rájátszás, 2. forduló:

Futsal Klub Székelyudvarhely–Dévai CSM 3–4 (2–2).
Gólszerzők: Kedei Barna (7.), Kanyó Szilárd (15.), Hadnagy István (35.), illetve Savio Valadares (4., 21., 34.), Milos Simic (19.).

Teremlabdarúgó 1. Liga, 2023–24-es szezon, felsőházi rájátszás, 2. forduló

2024. 03. 16. 18:00Futsal Klub SzékelyudvarhelyDévai CSM3-4
2024. 03. 18. 18:30Galaci UnitedTemesvári CFR2-3

Teremlabdarúgó 1. Liga, felsőházi rájátszás

Sorrend
Csapat
Mérkőzés|ME
Győzelem
Döntetlen
Vereség
Gólkülönbség
Pont
1
Galaci United
1
1
0
0
5-2
55
2
Dévai CSM
2
2
0
0
7-5
45
3
Temesvári CFR
1
0
0
1
2-3
43
4
Futsal Klub Székelyudvarhely
2
0
0
2
5-9
34

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.