Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Megszakad a rájátszás, tesztmeccseken gyakorol a futsalválogatott

Józsa Csongor 2024. április 10., 14:44 utolsó módosítás: 2024. április 10., 14:46

A bajnokságban a play-off felén van túl a mezőny, szünetet rendeltek el, miután a romániai teremlabdarúgó együttes két barátságos találkozót ütemezett be. Bőven van székelyföldi játékos a keretben.

Megszakad a rájátszás, tesztmeccseken gyakorol a futsalválogatott
Összegyűlt a válogatott kerete. korábbi felvétel Fotó: Haáz Vince

Ezen a héten gyűlt össze, a hétvégén pedig két felkészülési összecsapást játszik a Kacsó Endre és Mánya Szabolcs által irányított romániai futsalválogatott.

Az albán csapat lesz az ellenlábasuk, amely a 80. a világranglistán – a romániai ezen a 24. helyet foglalja el –, a nemrég zárult vb-selejtezőben a harmadik pozíciót szerezte meg csoportjában a svédek és az osztrákok után, Andorrát előzte meg.

A futsal 1. Liga nagyjából egy hónapos vakációra ment, az elmúlt héten játszották a Román Kupa négyesdöntőjét, most pedig a válogatott akció miatt nem rendeznek mérkőzéseket. Legközelebb jövő hétvégén lépnek pályára újból az együttesek.

Kacsó Endre szövetségi kapitány összekürtölte a válogatottat Fotó: Haáz Vince

A Kacsó-Mánya páros ezúttal is több székelyföldi kluboktól hívott meg teremlabdarúgókat, az FK Székelyudvarhelytől hárman vannak a keretben, míg a Sepsi-SIC-től és a Marosvásárhelyi VSK-tól egy-egy sportoló ölti magára a nemzeti mezt.

A román–albán párosmeccset hétvégén április 13-án és 14-én, szombaton és vasárnap egyaránt 18 órától játsszák Chiajnán. A mérkőzéseket a tervek szerint élőben közvetíti a FRF TV.

Két mérkőzést játszanak Hadnagyék Fotó: Haáz Vince

A romániai teremlabdarúgó-válogatott kerete

Kapusok: Roberto Voin (Dévai CSM), Theodor Lungu (Temesvári CFR).
Mezőnyjátékosok: Raul Pogăcean (Marosvásárhelyi VSK), Mihnea Toader, Valentin Ilaș (mindketten Temesvári CFR), Veress László (Sepsi-SIC), Hadnagy István, Iszlai Richárd, Miklós Tamás (mindhárman FK Székelyudvarhely), Andre Sasse (FC Chrudim), Vlăduț Dudău, Daniel Araujo, Andrei Crăciun (mindhárman Galaci United), Darius Nastai (Dévai CSM).
Szakmai stáb: Kacsó Endre szövetségi kapitány, Mánya Szabolcs pályaedző.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.